Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha

 

 

Zde mi můžete zanechat vzkaz. Nebo mi můžete napsat na email:

dotazy.kzamysleni@seznam.cz

Hanka

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

. . .

Mého manžela nechte laskavě na pokoji! Nesaháte mu ani po kotníky. Pro Vaši informaci – byl to jeho nápad, abych si založila tyto stránky. Nebýt jeho, tak by mě to ani nenapadlo. Je to muž, kterého si vážím a nepřeji si, abyste se o něho otíral. On se Vašim útokům bránit nebude, protože s lidmi jako jste Vy nekomunikuje. Ví totiž, že je to marné a nekonečné. Jste jenom takový zoufalec, který nemá co nabídnout, protože to nejdůležitější odmítá, spoléhá jen na svůj rozum a úsudek a tím pádem má ze všeho dokonalý guláš. Chybí Vám záchytný bod v životě. Chybí Vám cíl, ke kterému byste směřoval. A to fakt naštve. A Vy jste naštvaný opravdu hodně. Já za to ale nemůžu, že jste takto dopadl. I když, čistě teoreticky, byste měl být tím nejspokojenějším a nejpokrokovějším člověkem na světě, když se Vám podařilo odhodit všechnu tu zpátečnickou a zbytečnou zátěž zvanou KŘESŤANSTVÍ. Nyní bystě měl být dokonale svobodným člověkem, kterému nikdo a nic nebrání v rozletu. Přesně to tady totiž celou dobu propagujete. Jenže. . . ona ta svoboda není tak úžasná, jak by mohla na první pohled vypadat. Člověk se totiž osvobodí úplně od všeho (kromě svých vlastních závislostí) a nezbude mu vůbec nic – jenom prázdný prostor, který si snaží sám nějakým smysluplným způsobem zaplnit, protože nedokáže žít ve vakuu, ale pořád nic nedává smysl, protože smyslem života je právě to, co odmítáte – život s Bohem. A k životu s Ním neurčujeme podmínky my lidé, ale On – Bůh. A tou podmínkou je uvěřit v Jeho Syna Ježíše Krista. Chápu, že je to pro Vás podmínka naprosto nepřijatelná. A chápu také to, že jste schopen zajít jak daleko bude třeba, abyste unikl hlasu svého svědomí. To je ale Váš problém, ne můj. A moc bych ocenila, kdybyste si podobné věci řešil jinde, než zrovna na mých stránkách.

Ohledně toho pletení se ve věcech posmrtných – pokud se pletu já, o nic nepřijdu a ani teď o nic nepřicházím, pouze získávám. Pokud se pletete Vy, tak přijdete o všechno, včetně Vašich planých nadějí, že smrt po Vás zahladí veškeré stopy, ať už tady natropíte cokoli.

Taky jsem nepochopila, proč mi pořád předhazujete katolíky, když se o nich na svých stránkách nezmiňuji. Mám se do nich zakousnout jako správný evangelík a rozcupovat je na kusy? Proč? Nemám potřebu soudit víru druhých – tu bude soudit Bůh. Stejně jako Vás a nikam před Ním neutečete. Já Vám ale nepřeji odsouzení. Přeji Vám spasení, moudrost a poznání – to pravé od Boha. Poznání, které Vás srazí na kolena a nedovolí Vám jedinou výmluvu. Pak teprve budete něco vědět. Zatím nevíte NIC.

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Proti vašemu manželovi zhola nic nemám a také vím, že mu nesahám po kotníky. Jsem totiž malého vzrůstu. Není to pouze ve vašem případě, ale často si mne spousta velikánů plete s trpaslíkem. Hold takový už je život. A velikáni s trpaslíky zásadně nekomunikují, neboť je pro ně obtížné se ohnout.

Svoboda samozřejmě má dvě strany mince, stejně jako váš bůh má protipól v ďáblovi. Žádná věc není pouze pozitivní či negativní. Teda kromě vaší víry amozřejmě:-) A smyslem života je život sám.

Vy jste sice uvěřila v Ježíše, ale jste pouze na povrchu. Jste vypočítavá, a Ježíš o tom ví. Ví, že jste jej přijala proto, že chcete získat nesmrtelnost. To není přijetí. Přijetí je vnitřní stav. Bez podmínek. A také vyhrožujete nebytím - to je častý argument věřících. A na tyto výhrůžky spousta hledajících naletí, a takto chyceni jsou.

Na kolenou jsem byl už vícekrát, a proto již vím, že nevím.

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

S tou vypočítavostí jste úplně vedle. Bůh sám to takhle nastavil, to není nic, co bych si já vymyslela nebo sama určila. V jedné věci máte ale přece jen pravdu – ano, Ježíš ví o všem. Zná všechny moje úmysly, pohnutky, myšlenky a stejně tak i Vaše. Na křesťanství je mimořádné právě to, že to není víra, která by se týkala pouze těch, kteří uvěřili v Krista, ale týká se úplně všech – tedy i Vás. A právě tato skutečnost tolik jinak nesmírně mírumilovných a láskyplných lidí tak popouzí, protože nad každým z nich visí povinnost se rozhodnout. A přestože se rozhodli proti Kristu, necítí úlevu v jakou doufali. S tím ale nic neudělám. I kdyby jste mě zadupal do země, bude to tu pořád. Váš problém nezmizí se mnou nebo s tím, že si na mně vybijete vztek. Tak už to konečně pochopte.

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Tu vypočítavost jste již několikrát sama přiznala, zkuste si pár odpovědí po sobě znovu přečíst.

To si myslíte vy, že se to týká všech. Jiní si zase myslí úplně něco jiného. Já proti Kristu nejdu, já jdu proti fanatismu. A nechci vás zadupat do země ( a také bych touto akcí možná zničil krásný klobouk ) a ani si na vás nevybíjím vztek. Jen oponuji.

Hanka - Re: Re : Brainwashing

Ve Starém zákoně panovaly drsné poměry a Bůh také drsně trestal, protože lidé byli nepoučitelní a vůbec nereagovali na Boží pozdviženou ruku a mnohdy nereagovali ani po tom, co na ně Boží ruka tvrdě dopadla. Bůh velmi rád používal a používá mírné metody k nápravě, ale ty jsou většinou neúčinné. Když trestá, je krutý a nespravedlivý. Když netrestá, je také nespravedlivý anebo vůbec neexistuje – taková je omezenost lidská. . .

My žijeme v době Milosti, kdy Bůh pro oběť svého Syna vyčkává se svými soudy a dává čas k obrácení co největšího počtu lidí. Selhání lidí, která Bible popisuje, jsou jednoznačně důkazem její pravosti a pravdivosti. Kdyby byla sepsána kněžími pro lepší ovládání oveček (jak už jsem mnohokrát slyšela), tak by asi vypadala úplně jinak, nemyslíte? Tohle (viz. výňatky pana Uzla) by v ní rozhodně nebylo. Nad tím se však nikdo nepozastavuje. Ovšem, to, že je v Bibli popsáno hanebné chování, byť Božího vyvolence, neznamená, že Bůh něco takového schvaluje. Je to tam proto, abychom si uvědomili, že žádný člověk nedokáže žít podle Božích zákonů a nehřešit. I vyvolení muži dělali chyby. Ba co víc – dělali strašné věci. Přesto s nimi Bůh dál počítal, jinak by musel bez slitování vyhubit celé lidstvo, protože všichni jsme nenapravitelně zkažení a potřebujeme Boží odpuštění a milost, kterou nám Bůh nabízí skrze svého Syna Ježíše Krista.

Mnohoženství ve Starém zákoně Bůh dokonce nařizoval například v případech, kdy muž zemřel a jeho žena s dětmi zůstala nezaopatřena. Tehdy ještě neexistovala sociálka, důchody pro vdovy apod. Tudíž takové ženy s dětmi by byly odsouzeny k smrti hladem. Izraelská společnost byla tehdy takto nastavená, protože to byl nejlepší způsob, jak mohla přežít a rozmnožit se. Proto měl bratr takového muže povinnost, vzít si vdovu i s dětmi a zplodit s ní dítě, aby si nepřipadala v nové rodině na obtíž a méněcenná. Jinak by byla něco jako služka. Žena musela být věrná minimálně proto, aby bylo jasné, čí to dítě je a muži si nevychovávali levobočky. To snad dá rozum! Ale je zarážející, že tak samozřejmé věci pan doktor Uzel nechápe při svém vzdělání. . . zřejmě asi příliš jednostranně zaměřeném. . .

Karel - Re: Re: Re : Brainwashing

-Ten, kdo nepřijal Krista jako svého osobního Spasitele, nečinil pokání a nevyznává Mu neustále své hříchy, nemůže Bibli správně pochopit.

Katolíci neustále hučí do panenky Marie, aby se u boha přimluvila. Ono totiž to přijmutí je hrozně těžké, i když to tak nevypadá. Když je někdo prosťáček, přijme lehce. Ale žena vašich kvalit to má těžké. Bůh do vás vidí jako do morku kostí. Nikde se před ním neschováte. Neustále vás šmíruje, i na záchodě. Přijala jsem dostatečně? Tohle vás ničí. Když někdo přijme, tak přijme a už o tom nikde neplká. A furt mu vyznáváte hříchy. Proč, vždyť je přeci vidí, je vševědoucí. A pamatujte si, že každý věřící správně chápe bibli, protože je věřící. A katolíci jsou ti nejlepší, protože jich je nejvíc:-) A vy jste bohužel zapadla do těch evangelicko křesťanských sraček hodně hluboko, takže je čirá nemožnost, aby jste se z nich sama vyhrabala.

-Tudíž můžeme rovnou vyloučit všechny ateisty.

Nejlépe chápou bibli právě ateisté, neboť oni se do důsledku skutečně biblí zabývají a vidí jak si protiřečí.

-Že v Bibli není řeč o duši? Jsou tam desítky odkazů.

Tý brďo, fakt jo. A já si blbec myslel, že ne. Ale stejně mě to jaksi neštymuje s těmi suchými kostmi, co vstávají z hrobů. Když je duše z těla venku, tak k čemu ještě ty hroby, vstávání z mrtvých a podobné nesmysly?

-člověk, který Bibli nikdy nečetl – což je většina naší společnosti, žel.

Naopak, to je jenom dobře.

-Ve Starém zákoně panovaly drsné poměry a Bůh také drsně trestal, protože lidé byli nepoučitelní a vůbec nereagovali na Boží pozdviženou ruku a mnohdy nereagovali ani po tom, co na ně Boží ruka tvrdě dopadla.

Ony jsou ty drsné poměry i dnes. Dvě světové války mluví samy za sebe. A poničená příroda taky. A drsné trestání je podstatou lásky. Máte auto s výfukem Hanko? Jíte maso? Splachujete záchod do řeky? Třídíte odpad? Kupujete palmový olej? Pozor na tu milující boží ruku. Tu skutečnou.

-My žijeme v době Milosti, kdy Bůh pro oběť svého Syna vyčkává se svými soudy a dává čas k obrácení co největšího počtu lidí.

No prosím, v Americe je už 40 procent evangelických kreacionistů. Ještě, že Češi mají rozum a tíhnou spíše k Římu. A škoda, že bůh stvořil také budhisty a eskymáky a křováky. Jak se ti chudáci mají obrátit. Chtělo by to evangelickou misii dříve než vás předběhnou katolíci, jinak nemají ti bezvěrci absolutní šanci.

-Selhání lidí, která Bible popisuje, jsou jednoznačně důkazem její pravosti a pravdivosti.

No to jo, to jo. A svitky od Mrtvého moře jsou zřejmě nepravé.

Hanka - Re: Re : Brainwashing

A Lotovy dcery? Ty byly spíš dcerami Sodomy než Lota, což bylo na jejich chování jasně patrné. Lot se místo vysedávání v bráně, které bylo stejně k ničemu, měl asi raději věnovat jim a možná by to všechno dopadlo jinak. Jenže se až příliš snažil ovlivnit dění v této tak pohanské společnosti, že na své děti neměl vůbec čas a dcerušky běhaly celé dny venku a pochytily tam to „nejlepší“, co se v Sodomě pochytit dalo.

A na závěr – pokud Vám připadá nevhodné, abych já jako žena Vám psala o duchovních věcech, tak Vám posílám odkazy na vzdělané muže, kteří Vám to snad vysvětlí mnohem lépe než já. Zde je například odkaz na podrubriku o teoretickém fyzikovi Prof. Mgr. Tomášovi Tycovi, Ph.D., která se nachází v rubrice VĚDA A VÍRA. Je tam přímo i kontakt na něj:

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/veda-a-vira/ocima-teoretickeho-fyzika.html

Doporučuji Vám i ostatní podrubriky ve VĚDA A VÍRA. Je to opravdu zajímavé čtení :-)

Pro Vaši informaci – existuje také spousta laických kazatelů, kteří mají biblické vzdělání a káží ještě navíc mimo své povolání, ale nemají tudíž svůj vlastní sbor. Jsou mezi nimi profesoři přírodních věd, matematiky a fyziky nebo také astronom z Ondřejovské hvězdárny. Posílám Vám také odkaz na stránky RNDr. Jiřího Nečase, který někdy káže i v našem sboru. Je to moc milý pán, který přednáší na katedře matematiky Fakulty informatiky a statistiky. Je členem Jednoty českých matematiků a fyziků, takže si jistě budete mít o čem povídat ;-)

http://jiri_necas.jetmouse.cz/

Dále je také laickým kazatelem, který často hostoval i v našem sboru, například Doc. René Hudec z Astronomického ústavu, který působí na Ondřejovské hvězdárně. O tom ale nevím, jestli má své stránky. Proto posílám alespoň odkaz na jeho práci v souvislosti s astronomií:

http://www.astro.cz/clanky/vzdaleny-vesmir/rozhovor-rene-hudec-nejjasnejsi-gama-zablesk.html

http://www.astrovm.cz/cz/fotogalerie/2008/40-konference-o-vyzkumu-promennych-hvezd/240.html


Jó, ti křesťani, to jsou největší brzdy vědy a pokroku vůbec! :-D

Mějte se!

Karel - René Hudec

- Dále je také laickým kazatelem, který často hostoval i v našem sboru, například Doc. René Hudec z Astronomického ústavu, který působí na Ondřejovské hvězdárně.

http://www.astro.cz/clanky/vzdaleny-vesmir/rozhovor-rene-hudec-nejjasnejsi-gama-zablesk.html

Jedno je jisté – že to je velmi intenzivní záblesk záření gama, kterých není mnoho. Pak jsme byli schopni určit vzdálenost. Zajímavé je, že je asi 7,5 miliardy světelných let, což je o něco více než polovina vzdálenosti, do které vůbec dohlédneme.

Přečtete si pozorně článek pana Hudce. Vaše stránky se jmenují K zamyšlení, tak se zamyslete jak dlouho k nám letí světlo z objektu vzdáleného 7,5 miliardy světelných let. Já si myslím, že to bude dělat takových 6000 let. Mám pravdu, že jo :-)

Nic ve zlém, ale tomu říká srát si do vlastního hnízda. Karel

mama - Re: René Hudec

Karle, vy zřejmě chcete vědět, jak je stará Země a vesmír? Pokud máte Bibli, tak pozorně čtěte první věty, kde se píše:

První verš říká -
"Gn 1:1 - Na počátku stvořil Bůh nebesa a zemi.
.......konec, tečka.....

a dále v druhém verši začíná vše, co se týká země, protože to je pro lidi, to důležité
"Gn 1:2: Země byla pustá a prázdná, temnota byla nad hlubinou a Duch Boží se vznášel nad vodami.
.....a tak dále a tak dále.....

Takže, co se týká stvoření nebes není pro lidi důležité, je jedno zda bylo nebe, či vesmír a planety tvořeny milióny let. O tom Bible mlčí.

Proto je bezpředmětná diskuze o stáří vesmíru, ale lidé, vědci mají plné právo se o ty věci zajímat, jenže k záchraně, je důležité úplně něco jiného a to je výkupní oběť Ježíše Krista.

Měl byste pozorněji číst a přemýšlet o čteném textu. Mějte se, mama.

Karel - Re: Re: René Hudec

Podívejte se, mamo, jsou fanatici - konkrétně evangelík Pavel Kábrt (dejž mu pánbů věčnou slávu), kteří neskutečným způsobem nasírají vědeckou obec svými žvásty o mladé Zemi. viz www.kreacionismus.cz

Na strákách paní Hanky je na něho odkaz a to znamená, že jsou jí jeho názory velmi velmi blízké. A zároveň mi předhazuje vědce, který mladou Zemi popírá. Jak se v tom má jeden vyznat? Podívejte se tam do diskuze, a pochopíte.

Karel

mama - Re: Re: Re: René Hudec

Karle, myslím si, že nejhorší jsou domněnky, z kterých si děláme závěry. Možná, že Hanka ani se vším nesouhlasí, možná jen s něčím, to ji dejte konkrétní otázku a dostanete konkrétní odpověď. Já také nevím, o co Vám konkrétně jde, tak Vám kladu otázku, abyste věděl jakého tématu se držím.
Začal jste tématem "Brainwashing" - o vymývání mozků. Jenže Karle, pokud někdo tvrdí jen svou pravdu a druhý svou a každý se snaží argumentovat svým poznáním, svým chápáním, tak je to jako ztráta času.
Víte, apoštol Pavel říká: "...kdybych měl veškeré poznání a lásku bych neměl, nic nejsem..."
Proč se přít? Každý dostal jinou míru poznání, někdo si teprve čte, získává poznatky, druhý zase pomáhá druhým, třeba v LDN, jiný zase něco jiného. Bůh na nás nevkládá břemena, která neuneseme, tak proč bychom tak měli dělat jeden druhému?
Učme se lásce, na tom stojí zákon i proroci.
Nevím, jestli je dostačující, co jsem napsala, snad to pochopíte. mama

Hanka - Re: Re: Re: René Hudec

Pane Karle, křesťané mohou mít na spoustu nejasných věcí, ke kterým se Bible nijak konkrétně nevyjadřuje, různé názory, protože každý z nás pochází z jiného prostředí a tudíž i s jiným vkladem ohledně vědeckých poznatků. A nejen vědeckých. Každý křesťan se snaží hledat odpovědi na trochu jiné otázky, které mu leží na srdci v první řadě, a proto všichni nemůžeme vědět všechno. V jednom ze svých prvních komentářů jste si postěžoval, že my křesťané známe odpověď na všechno. Jak vidíte, neznáme. Také jsem Vám psala, že nepíšu o věcech, o kterých nic nevím, a právě v tom se mě teď snažíte vykoupat :-)

V Bibli věk Země není uveden, proto je to otevřené téma a také živná půda pro nejrůznější útoky lidí zvenku. Také jsem Vám už několikrát psala, že na podobných věcech (byť pro Vás důležitých) naše víra nestojí. Víra křesťana stojí na vzkříšeném Kristu, ne na stáří Země. A jak správně podotkla Mama – každý je na cestě za poznáním Boha jinak daleko a každý má také jiné priority, které si musí vyřešit. Dát správné odpovědi na všechno není v silách jednoho člověka. K něčemu takovému nemá dostatek moudrosti nikdo. A koneckonců ono na tom poznání nezávisí zas tak moc, jak by Vám zprvu mohlo připadat. I se vším poznáním světa a vesmíru by byl člověk zoufale prázdný a nespokojený.

Z těch odkazů na muže, kteří jsou v těchto otázkách jistě nesrovnatelně vzdělanější než já, jste si vybral pouze ty, kteří se Vám momentálně „hodí do krámu“. Díval jste se i na ty ostatní? Četl jste si jejich svědectví? Pan RNDr. Jiří Nečas tam má kromě svých kázání i spoustu článků o matematice, filosofii vědy, teologii a dalších zajímavých tématech. Odkaz na stránky pana Kábrta mám mezi oblíbenými čistě pro zajímavost. Jinak, ohledně stáří Země, mám pouze dvě možnosti – brát knihu Genesis doslovně anebo symbolicky. Je to jedna z prorockých knih, u kterých tato možnost existuje, proto křesťané, kteří se ve vědě nějak výrazně angažují, ji zřejmě berou spíše symbolicky. To ovšem na křesťanství nemění vůbec nic. Základní zvěst evangelia platí doslovně pro každého a každý křesťan jí také doslově věří.

A co se týče žvástů ve vědecké obci, tak o tom bychom si mohli povídat velmi dlouho. Často se dívám na tzv. vědecké pořady o vesmíru, které dávají na ČT2 a dost se při tom bavím. V jednom z posledních se řešil Velký třesk, což je samo o sobě pohádka, na kterou (pro změnu) moje víra nestačí. Už když jsem byla malá, tak mi nešlo na rozum, jak se Popelce mohly vejít do lískového oříšku (kdyby alespoň do vlašského) večerní šaty nebo myslivecká kamizola i s botami. Když jsem byla větší, snažili se nám ve škole namluvit, že se do toho oříšku vešel celý vesmír. No, chce to opravdu značnou dávku víry, proti které jsou všechny „žvásty“ pana Kábrta slaboučkým dětským čajem :-)

A ještě zpět k tomu pořadu. Někteří vědci, jejichž víra také zřejmě nestačila na to, že vesmír vznikl z ničeho a sám od sebe, došli ve svém „poznání“ mnohem dále. . . nebo spíše zpět :-) Podle nich byl vesmír také stvořen. A teď se podržte kým. Jistěže ne Bohem. Podle nich vesmír stvořili vysoce inteligentní mimozemšťané, kteří to mají zřejmě jako svoje volnočasové aktivity. Otázkou, kdo stvořil je, se však nikdo zřejmě dál nezabýval, protože o tom nepadlo jediné slovo. A možná jednou, kdo ví, si i my lidé budeme tvořit nové vesmíry – tím pořad končil.

Víte, pane Karle, jsem žena malé víry - v porovnání s vírou jiných. Moje víra stačí pouze na to, co je napsáno v Bibli. A brát Bibli úplně doslova není zdaleka tak šílené a fanatické, jak by Vám možná na první pohled mohlo připadat.

Karel - Re: Re: Re : Brainwashing

-I vyvolení muži dělali chyby. Ba co víc – dělali strašné věci.

A což teprve vyvolené ženy dnes. Všemu rozumí, všechno ví, jsou úplně bez chyb a chtějí mít za muže ornitology. A přesto s nimi bůh počítá.

-Mnohoženství ve Starém zákoně Bůh dokonce nařizoval například v případech, kdy muž zemřel a jeho žena s dětmi zůstala nezaopatřena. Tehdy ještě neexistovala sociálka, důchody pro vdovy apod. Tudíž takové ženy s dětmi by byly odsouzeny k smrti hladem.

A když ta žena byla jiného vyznání, tak ji Hospodin doporučoval rovnou utratit včetně jejich dětí.

-Izraelská společnost byla tehdy takto nastavená, protože to byl nejlepší způsob, jak mohla přežít a rozmnožit se. Proto měl bratr takového muže povinnost, vzít si vdovu i s dětmi a zplodit s ní dítě, aby si nepřipadala v nové rodině na obtíž a méněcenná. Jinak by byla něco jako služka.

U katolíků se doporučuje mít v rodinách hodně dětí, aby se Země zalidnila co největším počtem katolíků. Nevím jak je to nastavené u evangelíků, ale třeba se podaří katolíky trumfnout.

-pokud Vám připadá nevhodné, abych já jako žena Vám psala o duchovních věcech, tak Vám posílám odkazy na vzdělané muže.

Mně to nevadí, protože to nečtu, ale nevhodné to je, protože by žena měla správně mlčet. Theoretický fyzik Prof.et Mgr.Tyc Tomáš pí ejč dý je jistě ve svém oboru machrem kovaným, ale pro mne mají větší váhu ti co si říkají řekněme třeba Dick řečený Feynmann. Také Richard Dóóókins není k zahození. A pan doktor Nečas je jistě milý hodný pán, absolutní souhlas.

-Doporučuji Vám i ostatní podrubriky ve VĚDA A VÍRA. Je to opravdu zajímavé čtení :-)

Nejsem osel, abych četl takovéto slátaniny.

-Jó, ti křesťani, to jsou největší brzdy vědy a pokroku vůbec! :-D

Ti fanatiční rozhodně ano, ti od dětinsky věřící zřejmě ne.

-V Bibli navíc nikde není napsáno, jak je Země stará, tudíž není o čem diskutovat :-)

Tak toto vytesejte zlatým písmem do kamene a zašlete tomu roztomilému blbovi Kábrtovi, aby měl v poličce kromě již uděleného zlatého balvanu ještě jedno ocenění.

-Všichni křesťané nevěří tomu, že je stará 6000 let. Já tomu věřím.

Jistě, pochopila jste zcela správně, že světlo staré miliardy let k nám doletí za 6000 let. Výkon hodný Zamyšlení.

-Naše víra totiž stojí na vzkříšeném Kristu.

Ale je to jenom víra. Skutečnost může být zcela odlišná. Oko nevidělo ani ucho neslyšelo, to znamená víme lautr nic. Slušně řečeno.

-Doc. René Hudec je i přes jeho povolání hluboce věřícím křesťanem. Proč asi? Ale nad takovými věcmi zřejmě vůbec nepřemýšlíte.

Richard Dawkins je i přes jeho povolání hluboce věřícím ateistou. Proč asi? Ale nad takovými věcmi zřejmě vůbec nepřemýšlíte.

Ano, mé stránky se jmenují K zamyšlení, ale snažím se zamýšlet nad věcmi, které jsou podstatné pro lidskou existenci.

-To je jistě chválihodné, ale chtělo by to více zdrojů. Jedna kniha nestačí.

-Bible se musí číst v kontextu s dobou a okolnostmi.

Tak se laskavě konečně probuďte ze snů, není středověk.

Vidím, že slušnost jde za určitých okolností stranou, že?

V budhismu se přidává závaží na opačnou stranu vah, pokud dochází k nerovnováze. A v zenu mistr rovnou zamyšleného učedníka přetahne holí. Kdo máš uši k slyšení, slyš. ( budhista nejsem, to je též hodně ujetá víra )

-Píšete, že nejste ateista, ale ještě jsem nepochopila, co vlastně nabízíte za lepší alternativu, kromě víry v sebe samého.

Nenabízím vůbec nic. A chápu, že vám to stačit nebude. Ale kdybych měl příležitost vám koupit klobouk, určitě bych volil romantický aerodynamického tvaru s květinou.

Karel

Hanka - Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Vážený pane Karle, posílám Vám odkaz na stránky ROZUMNÁ VÍRA, kde získáte řadu cenných informací, a také kontakt na pana Jiřího Lema, který se Vám jistě bude rád věnovat:

http://www.rozumnavira.cz/veda/21-vznikla-by-moderni-veda-bez-krestanstvi.html

jiri@rozumnavira.cz

Pokud si to nepřečtete, Vaše věc, ale mě už, prosím, neobtěžujte. Myslím, že už toho bylo dost. Děkuji!

Karel II - Re: Re : Brainwashing

Karle, buďte tak hodný a nedělejte Vaší arogancí a omezeností ostudu našemu jménu, ano?
Vaše odpovědi mají vždy stejné schéma:
Nemám nic co bych řekl, nepřemýšlím o tom, ale koupím Vám klobouk, dejte si pozor, ať Vás netrumfnou katolíci, bla, bla , bla...
Tohle má působit jako jinotaj a člověk v tom má najít nějaký obstojný argument? Snažíte se vmanipulovat nějaký dávno vyšumělý konflikt.
Nic nosného jste nepřinesl, jen se snažíte neúspěšně rozbít naprosto dokonalý, fungující systém. Jako děcko, když kope kolem sebe- je možné vyčíst mezi řádky, že paní Hanka i Mama k Vám mají spíše láskyplně rodičovský a chápající vztah. Není Vám při tom trochu trapně?
Mně by bylo, stupňující se útočnost a arogance Vašich příspěvků svědčí o nevyrovnanosti. Přemýšlejte o tom.

Karel - Recenze Bible

https://www.youtube.com/watch?v=hUJLfsm2lnI

https://www.youtube.com/watch?v=21SmEN2UUBc

mama - Re: Recenze Bible

To, to dopadlo, jen nechat mluvit muže, když ženy mlčí a toto je výsledek.
Karle, co s tím? Vám se to líbí, nebo se Vám to nelíbí? Nebo nemáte názor?
Za sebe říkám: "Bože, odpusť jim, neboť nevědí, co činí".

Hanka - Re: Recenze Bible

Vidím, že zjevně jste se do pánů znalců projektoval. Jak ubohá společnost! Ale zároveň i dokonalý obraz naší ateistické společnosti, která plká a neví o čem. Tak alespoň už vím, odkud čerpáte ta svá moudra. Vskutku odborné zdroje. Díky!

Karel - Re: Re: Recenze Bible

No, ubohá asi ne. On totiž pan David Vávra je hluboce věřící muž. Projektoval dokonce Jednotě bratrské modlitebnu a má velké zásluhy na překladu bible na internet. Ale na rozdíl od vás není suchar, takže si nějaký ten šprým může dovolit :-)

http://kultura.idnes.cz/somr-a-dalsi-nacetli-bibli-pro-internetovou-eru-f5c-/divadlo.aspx?c=A061106_170822_show_aktual_ob

Hanka - Re: Re: Re: Recenze Bible

Jistě, to je vidět, že pan Vávra je hluboce věřící muž. Možná Vám není známo, že víra by se měla nějak projevovat i navenek. Tedy, myslím v kladném slova smyslu. Hluboce věřící člověk by měl minimálně umět rozeznat, co k smíchu je a co není. To by měl ovšem umět i průměrně inteligentní nevěřící člověk.