Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha

 

 

Zde mi můžete zanechat vzkaz. Nebo mi můžete napsat na email:

dotazy.kzamysleni@seznam.cz

Hanka

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

George - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Nedostanete jinou odpověď, než tu, co již byla řečena. Navštivte nějaké filozofické stránky, možná najdete, co hledáte. Ježíš pro člověka již přišel, spása byla dokonána. Teď záleží jak na toto boží pozvání každý sám za sebe zareaguje.
Hmatatelných důkazů boží moci Vám můžu dát mnoho formou svých zkušeností, Vás ale nic takového nepřesvědčí. Věřím, že i Vy budete mít možnost nalézt cestu ke spáse, doufám že i další, než jen tento náš rozhovor.

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Milane, na všechny otázky jsem Vám dala zcela jasnou odpověď. To, že mé odpovědi nebyly shodné s tím, co jste chtěl slyšet, je věc jiná.
Tímto je náš dialog u konce.

S pozdravem Hanka

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Milane, navrhuji založit nové vlákno, protože z tohoto začíná být pěkný guláš. Odpovědi se řadí úplně jinam, než kam patří. Díky Hanka

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

A co pro Židy? Je pro Židy, Ježíš Kristus jediná cesta k Bohu?
Můžete mně, prosím, odpovědět?

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Nuže George, hned na začátku jste mě nezklamal, neopakujete se, hned na začátku, jako flašinet. Za to Vám děkuji.
Copak nevíte, že nekřesťanští Židé, na mesiáše stále čekají??? Ježíš pro ně tedy jedinou cestou rozhodně není. To je od Vás hrubý omyl.
Nevěřím v křesťanského boha, jako vy. Berte tuto skutečnost, prosím, na vědomí. Nejsem ovcí z vašeho stáda.
Vaše starost o mě, je dojemná. Nemusel byste to zas tak přehánět.

"Váš názor na „náboženství“ evidentně pramení právě z ideologie režimu, zaniklého v roce 89. Právě komunisti totiž „varovali“ před vymýváním mozků náboženstvím, jen proto, aby je mohli vymývat sami tím svým!"
Budu k Vám upřímný. Neberte to ve zlém, ale myslím si o Vás, Georgu, že jste hlupák. Před rokem 1989, byl mým kamarádem farář, člen Charty 77, kterému tehdejší režim vzal souhlas. Pravidelně jsme se scházeli a vedli debaty - spolu s dalšími lidmi z okruhu Charty i mimo ni...
Můžu Vás, ubezpečit, že můj názor na „náboženství“ evidentně NEpramení z ideologie režimu, zaniklého v roce 89!! To je Váš další hrubý omyl.

Zabývat se dalším, pro mě prázdným textem, je pro mě ztrátou času.

Chybí Vám základy slušného vychování. Svůj text jste zakončil arogantním nesmyslným vykřičníkem...


forejt - Re: : Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Tvrzení Ježíše Krista: "Já jsem cesta pravda a život," samozřejmě axióm není. Axióm musí být podložený důkazem. Můžeme tomu věřit, ale také nemusíme. Vy tomu věříte, já ne. S axiómem ta věta nemá nic společného. Axióm je nevyvratitelný, obecně platný, tedy platí pro všechny. Ta věta platí POUZE pro věřící křesťany - ovšem víra není důkaz.
Teď zvolím Váš způsob diskuse a řeknu: "věřit v Ježíše, je trend panbíčkářský, trend Jezuitů..." Jak se vám to líbí, George? Dělám to proto, protože moje "názory jsou trendem dob komunistických" - tak jste je označil. Co kdybyste mě rovnou označil za komunistu?! Všechno nasvědčuje tomu, že si to o mně myslíte. Váš způsob diskuse, vnímám v tomto případě, jako účelové nekřesťanské osočování a urážení.

Milan - Re: Re: Re: : Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

George, byl bych rád, kdybyste si dokázal představit, že moje názory vychází především ze mě, z mojí zkušenosti a debat, které jsem absolvoval - a ne z trendů - na trendy jsem alergický.
Axióm musí mít pravdivostní hodnotu, musí tedy být obecně platný, musí vycházet z dokázaných nevyvratitelných základů, z nichž se potom automaticky odvozuje. Důkazy, dokazující existenci Boha, chybí. Aby byl axióm, skutečným axiómem, musí být platný pro všechny - pro křesťany i jinověrce i ateisty. Axiómem tedy Ježíšův výrok není. Můžeme mu věřit, ale také nemusíme. Tak to prostě je a Vy byste se s tím měl smířit, byť je Vaš víra sebepevnější.
Axiómem je třeba věta: náboženství existují.
Axiómem není: Já jsem cesta, pravda a život.

Srdečně zdraví
Milan

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: : Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

George, souhlasím s Tebou. Napsal jsi to moc hezky :-) Je to přesně tak - jsou chvíle, kdy už bývá příliš pozdě, a právě to je smyslem těchto stránek - informovat, dokud je čas, protože někdy nám ke správnému rozhodnutí chybí patřičné informace. Abych to upřesnila - my věříme tomu, že jsme se rozhodli správně a vidíme výsledky ve svém životě a v životech těch, kteří také uvěřili v Ježíše Krista jako svého Spasitele.

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Dobrý den, Hanko.
Je pro mě úměvné, jak ignorujete moje reakce na ty Vaše. Nemyslíte, že to je přinejmenším neslušné?

Píšete:"Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci, než skrze mne." - neplatí pouze pro křesťany. V tom se tedy mýlíte! Ježíš přišel pro všechny - pro mě, pro Vás, pro věřící, nevěřící, pro lidi dobré, špatné, pokrytecké, pro vrahy, cizoložníky, muslimy, hinduisty, buddhisty . . . a především pro Židy!

Hanko, dokážete si představit, že já tomuto Ježíšovu výroku nevěřím? A nejenom já. Prostě ho nepřijímám. Nemám potřebu ho přijmou. Nechci, aby za mě chodil Ježíš na kříž. Je to pro mě nepřijatelné. Chápete to. Co přijímáte vy, nemusí přijímat každý. Každý nemusí věřit a přijímat Ježíšovy výroky. V tom je svoboda volby. Každý máme svobodnou vůli od SKUTEČNÉHO BOHA - ne od těch náboženských, včetně Ježíše a dalších... Věříte-li Ježíšovým výrokům, prosím, je to vaše volba, vaše rozhodnutí, je to tak v pořádku. Stejně tak je v pořádku, když já Ježíšovy výroky nepřijímám. To je zase moje svobodné rozhodnutí. Já Vám Vaši víru neberu, nebráním Vám v ní. Vy mě nenuťte, aby pro mě platilo to, co platí pro Vás - tedy Ježíšovy výroky. Nemyslím si, stejně jako Vy, že Ježíš přišel pro všechny. V rovině víry důkazy chybí. Vy, ani já, důkazy nemáme. Máme jen své názory. Zaplať pánbůh za ně.

Hanko, mějte se moc krásně.
Milan

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

V obecné rovině tvrdit, že Ježíš přišel pro všechny, tedy i pro mne, který s tímto výrokem: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci, než skrze mne," nesouhlasí, znamená, mi vnucovat něco, co nechci. Hanko, Ježíš nepřišel pro všechny, v tom se tedy mýlíte! Ježíš možná nepřišel ani pro ty, kteří mu uvěřili. Je otázkou, jestli nelhal. Zatím nepřišel pro nikoho. Jak mi dokážete, že Ježíš přišel pro Vás? Nejsou to náhodou jenom sliby? Tentokrát, ne politické, ale náboženské? Nástrojem mojí argumentace není VÍRA, nýbrž ROZUM. Hanko, můžete mi odpovědět, jak komukoliv dokážete, že pro Vás Ježíš přišel? Zatím jste mi ani na jednu otázku neodpověděla. Mrzí mě to, je to škoda, myslím, že především pro vás.
Co je pro vás víc, vaše svědomí, nebo Ježíš Kristus? Ptám se již počtvrté, odpověď nikde.
A příště, prosím, mluvte pouze za SEBE, a ne v obecné rovině. Tz.: já si myslím, že....
Můžu Vás ujistit, že pro mě Ježíš zatím nepřišel. Ani pro Vás. Až to nastane, dejte mi vědět. Jedna věc je, co Ježíš říká, druhá, co dělá. To neplatí jenom pro Ježíše. Řečem kohokoliv můžete uvěřit, ale také nemusíte. Copak bylo v historii málo falešných proroků?! Proč by jedním z nich neměl být i Ježíš Kristus? Bible je plná slov, stejně jako Korán, jako další spisky hinduistické a buddhistické a já nevím jaké, a všechny o sobě tvrdí, že jsou ty pravé, že oni jsou tou cestou jedinou...

Srdečně
Milan

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

Milá Hanko,
skutečnost je taková, že jste mi skoro na žádnou otázku neodpověděla. Také citaci, kterou jsem po Vás žádal, jste neuvedla. V žádném případě jsem si nepřál, aby Vaše odpovědi byly shodné s tím, co chci slyšet. Právě naopak. Nechápu, jak jste na to mohla přijít. Smysluplný je pouze dialog, ve kterém jeden druhému odpovídá na otázky.
Ano, náš dialog je u konce.

Zdraví
Milan Coufal

Milan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hanko, přeju Vám všechno dobré

George, nemyslím, že by Ježíš už přišel. Já to tak nevidím. O žádné spáse nevím. Chcete snad tvrdit, že jste byl spasen?
Hmatatelné důkazů boží moci mi předkládat nemusíte. Vidím je na každém kroku... Ale ne v souvislosti s Ježíšem.
George, děkuji Vám za přání, abych nalezl cestu ke spáse. To stejné, přeju i Vám, i Hance.

Srdečně zdraví a vše dobré přeje
Milan

Milan - Fotografie

Fotografie máte nádherné

Marie Frčková - Design

Máš to tady čím dál krásnější, Hanko!
Působí velmi lahodně na oči i na duši ...

Hanka - Re: Design

Děkuji!

Marie Frčková - Design

Máš to tady čím dál krásnější, Hanko!
Působí velmi lahodně na oči i na duši ...

Kamča - pozdrav

Moc hezké stránky, Hani

Jsi šikulka ;-)

Petra jančíková - Úžasné stránky

Zdravím, máte naprosto perfektní stránky...klobou dolů

e-stuff - comment

Ahoj, Tvé stránky mě zaujaly, také o tomto přemýšlím. Myslím si, že jsem věřící. Díky.

Jakub - vzkaz

Dobrý den,
máte pěkné stránky, krásné fotky. Jen tak dál!