Jdi na obsah Jdi na menu
 


MÁŠ V TOM OPRAVDU JASNO?

 

 

POKUD NEEXISTUJE BŮH, NEHLEDEJTE SMYSL ŽIVOTA –

ŽÁDNÝ TOTIŽ NENÍ


Jestliže neexistuje žádný Stvořitel, jsme jenom výsledkem náhody – takové bezvýznamné nic – které se ocitlo v tomto nesmyslném vesmíru. Přesvědčený materialista nemá naději na osobní existenci po zániku svého těla. Až vše skončí a lidský druh vyhyne, obdrží suma sumárum nulu – součet dlouhé štafety nul. Národy, které se tomuto názoru otevřely, procházejí katastrofálním morálním úpadkem, který vyúsťuje v hroutících se hospodářstvích. To vidíme kolem sebe nejen v dnešní Evropě, ale i v naší zemi.


Podle materialismu člověk po smrti zanikne a promění se v „nic“. Jestliže je smrt opravdu konec, proč se jí teda většina lidí bojí? Vždyť přece o „nic“ nejde! Nebo snad ano?


 

ŽÁDNÝ BŮH – ŽÁDNÁ ZODPOVĚDNOST


Je zajímavé, kolik lidí věří všelijakým pověrám. Taky si klepeš na zuby, abys něco nezakřikl(a)? Dodržuješ, nebo si vymýšlíš vlastní rituály pro štěstí? Často i velice inteligentní lidé nosí všelijaké talismany pro štěstí a jsou neobyčejně pověrčiví. Dokáží věřit snad úplně všemu, kromě Boha. Proč? Odpověď je jednoduchá. Bůh jim nahání strach. Vědí, že ve vztahu s Ním už by si nemohli ledacos dovolit. . . že by se jejich život musel změnit, a právě to je odpuzuje. Je to tak – Bůh vyžaduje zodpovědnost, a té se my lidé chceme zbavit. Vždyť, kdo by chtěl nést následky za svá provinění. Ať je nesou jiní, ale já?


Dokud se člověku vede celkem dobře, je život bez Boha velmi pohodlný. Pokud jsem přesvědčen(a), že žádný Bůh není, mohu si dělat co chci, nemusím si dávat pozor na to, co dělám, říkám, co si myslím. Ze života se snažím urvat co nejvíc, užít si co nejvíc, protože zítra už tady nemusím být. A až zemřu, bude konec. Opravdu bude konec, nebo je něco i pak? Možná nějaké nebe je, ale Bůh určitě ne. Vždyť ve škole nás přece učili, že všechno vzniklo samo. . . náhodou. Všechno se to krásně obešlo i bez Boha. . . nebo snad ne? Samozřejmě, že ano. Všechno, celý život se točí kolem mně, mně a zase jenom mně a nějaký Bůh mi nemá do toho co mluvit. Já jsem svým pánem, já jsem svým bohem. Já si budu dělat, co budu chtít, budu si žít, jak budu chtít. . . já, já, já, já a zase jenom já - to je jed, který zničil vztah mezi Bohem a člověkem a dodnes ničí vztahy mezi lidmi. Egocentrismus a sobectví - to je původ zla. Jak se s tímto zlem vypořádat: 1) Zoufat si a pak se stát pesimistou, nebo cynikem. V krajním případě pak toto nesmyslné bytí ještě znásobit alkoholem nebo drogami. 2) Všechno zlehčovat, dělat si ze všeho legraci, uživat si tělesných požitků a utěšovat se, že to nějak dopadne. 3) Přijmout Zachránce, někoho, kdo mi pomůže můj život uvést do pořádku.

 

Bůh vše stvořil dokonalé a my lidé jsme se přičinili o to, že to na naší planetě a v našich životech vypadá tak jak to vypadá - jedna velká krize. Chováme se, jako by naše Země byla nafukovací. Drancujeme, jako by po nás už neměl přijít nikdo další. Co chceme předat našim dětem? A co je vlastně učíme - sedět u počítače? Stačí to k plnohodnotnému životu? Naučí je počítač řešit partnerské krize? Naučí je žít, milovat a odpouštět?

 

imagesca1ho85n.jpg

 

Náš Stvořitel nás jednou bude volat k zodpovědnosti. Máš čím se před Ním vykázat? Boží nároky na náš život jsou velmi vysoké. Přečti si Desatero. Dokážeš ho dodržovat celý život? Odpověď zní ne, nedokážeš. Všichni jsme selhali a stále v něčem selháváme, proto Bůh z lásky k nám lidem poslal na svět svého Syna Ježíše Krista - Zachránce, který má moc nás od břemene našich selhání a vin očistit. Že je to nesmysl? Že žádný Bůh není?

 

Nejlepší na tom všem je, že neexistuje způsob, jak dokázat, že Bůh není, ale existují stovky a tisíce důkazů, jak dokázat, že Bůh prostě je:

 

 

JE ŽIVOT JEDNA VELKÁ NÁHODA?


"Pravděpodobnost, že život vznikl náhodou, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně." (biolog, Prof. Conklin)


Mnozí dnes věří, že život vznikl z neživé hmoty, zcela bez programu, shodou okolností. Moderní věda však ukazuje, že živé vzniká pouze ze živého, informace z jiné informace. Ne tedy příroda, ale ideologické důvody vedou některé vědce k tvrzení, že život se z neživé hmoty nějakým způsobem kdysi vyvinul sám. Připouštějí, že dnes už to nejde, ale jsou přesvědčeni, že tehdy to nějak šlo. Jistě – tehdy. Evoluční teorie je tedy také víra a to neobyčejně silná, protože vše svědčí proti ní.


Život je ve všech jeho formách tak neobyčejně složitý a existuje v tak dokonalé harmonii, že není vůbec těžké si připustit, že za tím vším stojí dokonalý Tvůrce. Kdosi řekl: „Jsem člověkem malé víry, která stačí akorát na to, abych věřil, že tento svět stvořil Bůh. Nikdy bych nedokázal uvěřit tomu, že vše vzniklo z kusu kamene.“


Profesor Frank Tipler prohlásil:

„Když jsem před dvaceti lety začínal svojí kariéru v kosmologii, byl jsem přesvědčený ateista. Ve svých nejdivočejších snech bych si nedokázal tehdy představit, že jednoho dne budu psát knihu s cílem ukázat, že ústřední tvrzení židovsko-křesťanské teologie jsou ve skutečnosti pravdivá a přímo vyplývají ze zákonů fyziky jak jim dnes rozumíme. K tomuto závěru jsem byl dotlačen neúprosnou logikou mého vlastního odvětví fyziky.“

 

Pokud chceš dál pokračovat v odhalování pravdy, můžeš přejít na tyto odkazy:

VIDEO: http://www.youtube.com/embed/jYMhsL2sEMk

 

DŮKAZY SVĚDČÍ PRO STVOŘENÍ, NE PRO EVOLUCI:

http://www.buh-krestanstvi.cz/news/fakta-ktera-svedci-pro-stvoreni-ne-evoluci/

http://www.buh-krestanstvi.cz/news/dukazy-existence-boha/

http://www.buh-krestanstvi.cz/news/komplexni-zamysleni-nad-podminkami-pro-vznik-zivota/

http://www.buh-krestanstvi.cz/news/zakladni-jadro-krestanstvi1/

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DeepOcean - Ne tak úplně.

Všechno nevzniklo náhodou :) začal jsem samostudium částicové fyziky, protože mě to velice začalo zajímat a chtěl jsem si rozšířit vědomí. Ty nejzákladnější nejmenší částice mají taky svoji logiku a nějaký logický postup. Já věřím, že celý náš vesmír má nějaký logický postup, protože prostě všechno co existuje má nějakou logiku :) Zároveň si myslím, že křesťanství je dost chytrá metafora, která se musí pochopit :)

Hanka - Re: Ne tak úplně.

A kde se ta logika podle vás vzala?

GVKB - Bůh je bezvýznamná nula

Bůh je bezvýznamná nula
Je mnoho volů, co si myslí že Bůh není bezvýznamná nula, a že on je; dokonalý, mocný, vševědoucí, nesmrtelný, spravedlivý, geniální, atd. Bůh je bezvýznamná nula, můžete se k němu modlit, prosit jej o pomoc, to vše je k ničemu, tato bezvýznamná nula, vám nikdy v ničem nepomůže. Nula je matematický symbol není to číslo použitelné k počítání, stejně tak i Bůh je jenom symbol který je v životě nepoužitelný. Co je to vlastně symbol? Klasickým symbolem je kříž, který je spojen se smrtí a nebo s Křesťanstvím, symbol je pomůcka kterou používáme k nějakému účelu. Bůh je tedy jenom svatá pomůcka, pomocí které manipulujeme snadno s cizími lidmi, pomůckou nám může být v hospodářství trakař, pomocí kterého přemístíme to, co jsme do trakaře dali. Pomůcka sama nic nedokáže, stejně tak ani Bůh sám nic nedokáže, aby trakař něco dokázal, musí zde být člověk, který trakař použije, a stejně tak zde musí být věřící člověk, který použije slovo Bůh, k manipulaci s cizími lidmi. Tak jako je mnoho druhů trakařů, tak je i mnoho náboženství, který trakař je nejlepší, nebo které náboženství je nejlepší, to záleží na situaci, ona určí který trakař si zvolíme, a jaké si zvolíme náboženství. Proč ale stát bude církvím dávat majetek a peníze, tomu nerozumím, když stát nepodporuje obchodníky, co prodávají trakaře, proč podporuje obchodníky, co prodávají Boha? Problémem zde bude rasismus, protože ti co prodávají Boha, jsou čistou obchodnickou rasou, a ti co prodávají trakaře, nejsou čistou rasou, a tak je stát nebude podporovat.

Hanka - Re: Bůh je bezvýznamná nula

Máte pravdu, že Bůh není počitatelná položka. My lidé bychom Boha rádi nějak zaškatulkovali, lépe řečeno – ochočili si Ho, ale tímto způsobem Bůh opravdu nefunguje, leda tak v našich představách. Bůh tady není pro nás a naše potřeby, není to džin z láhve, se kterým je často zaměňován. Pokud Boha vnímáte jako pomůcku k ovládání lidí, tak je to pouze vaše mínus. Boha tím nijak nesnižujete. Nesnižujete tím dokonce ani ty, kteří v Něho věří a mají s Ním osobní vztah. Pravděpodobně jste náhodným návštěvníkem mých stránek a nečetl jste ani jedno svědectví těch, kterým tento „bezvýznamný“ Bůh naprosto zásadním způsobem změnil život. Jsem jednou z nich. Ani nevíte jak bych vám přála zažít ten rozdíl v životě bez Boha a s Bohem. Kdyby to byl jenom nějaký symbol, náboženská pomůcka, tak by neměl takovou moc. Jistěže my lidé máme odjakživa tendenci všechno zneužívat, ale to nijak nedokazuje vaši teorii, že Bůh je jenom jedním z mnoha výmyslů k manipulaci s lidmi. Ano, v historii a žel i dnes byl a stále je využíván a zneužíván, ale to jenom dokazuje, že lidská povaha je od své přirozenosti zkažená a beznadějně hříšná. Bůh, narozdíl od člověka, nikoho nenutí. Dává možnost volby. Pro co se rozhodneme je jenom na nás.

Co se týče církevních restitucí, jsem také velmi znechucena. Určitě jsem proti tomu, aby si církev od státu brala jakýkoli majetek, byť by na něj měla nárok.

Pokud budete mít chuť, můžete si pročíst tyto odkazy:

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/byval-a--jsem.-.-./

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/nick-vujicic.html

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/jak-buh-pracuje-v-zivote-cloveka.-.-./

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/na-pokraji-smrti---pribehy-ze-zivota/



Mějte se!

Hanka