Jdi na obsah Jdi na menu
 


KDE NAJÍT PRAVDU?

 

KAŽDÝ MÁ SVOJI PRAVDU?


V dnešní době se razí heslo „Každý má svoji pravdu“. Vypadá to skoro jako vtip, přesto jsou o tom mnozí lidé přesvědčeni. Berou to nejspíš tak, že nikdo nedokáže nic posoudit objektivně, ale pouze subjektivně, což nutně vede k závěru, že úhly pohledu různých lidí jsou na danou věc různé, a proto i tzv. „pravda“ musí být pro každého jiná. Pravdou je, že když se na určitý problém podíváme očima toho druhého, rázem vše vypadá jinak než jsme si původně mysleli a my najednou nevíme, zda máme pravdu my nebo on. Protože se nechceme nad nikoho povyšovat, uznáme nakonec, že pravdu nemusíme mít pouze my, ale i ti druzí.


Jenže problém je v tom, že výrok „Každý má svoji pravdu“ prostě není pravdivý ani co se týče logiky ani ohledně toho, co říká Bůh. Pravda byla vždy vnímána jako něco absolutního, o čem se nediskutuje. Je to měřítko, které jsme si sami nezvolili ani neurčili, ale které nám bylo dáno samotným Bohem, který nás stvořil a dal nám zákony, podle kterých je dobré žít – tedy pokud chceme žít dobrý život.


Co tedy potřebujeme k tomu, abychom nalezli Pravdu? Především je nutné zastavit se a přemýšlet o tom, co se mnou udělal můj dosavadní způsob života vedený podle svojí pravdy. Přivedl mě život podle vlastních žádostí k tomu, v co jsem doufal(a)? Daly mi alkohol, drogy a nevázaný sex tu pravdou svobodu? Nebo spíš žiju v závislosti a stále větší vyprahlosti? Je můj život takový jaký jsem si ho vždy představoval(a) nebo cítím zklamání a prázdnotu? Bůh se jistě na každého z nás obrátil s podobnými otázkami a to více než jednou, ale neklid doby, vliv společnosti nebo naše vlastní zažité představy nám bránily o tom přemýšlet.

 

opustenost.jpg


 

 

ČEHO JSME DOSÁHLI?

 

Nyní se můžeme podívat, čeho jsme dosáhli ve 21. století se vší tou vyspělou technikou a vlastní pravdou:


Máme sice více vymožeností, ale méně času jeden na druhého.

Máme větší domy a byty, ale menší rodiny; více expertů, ale ještě více problémů. . . více léků a lekařů, ale stále více nemocných (nehledě těch nemocných na duši). . . více informací a vědomostí, ale málo moudrosti. . .

Znásobili jsme svoje bohatství, ale snížili jsme hodnoty. Hodnotu dáváme věcem, které ji nemají a znehodnocujeme to, co hodnotu má.

Hodně mluvíme o lásce, ale velmi málo milujeme – přitom kolem nás je plno těch, kdo naši lásku potřebují. Pojem láska pro nás znamená to, co chci já. Ne to, co potřebuje ten druhý.

Umíme si perfektně zařídit byty, ale ne život.

Rozbili jsme atom, ale ne předsudky.

Máme tablety na všechno – na náladu, hubnutí, sex i smrt.

Hledáme tajemství nesmrtelnosti – rádi bychom žili déle. . . věčně. Ale proč? Vždyť my nevíme, co se životem. My neumíme žít. Vyřadili jsme ze svého života Toho, který jediný dokáže dát životu skutečný smysl – Boha. To On nás stvořil a ví jaký je smysl našeho života. Jenže my ho nechceme znát. Raději si namlouváme, že jsme pouhý náhodný výtvor přírody. A tak se pro nás život stal jen průchozí stanicí odnikud nikam. Tím jsme zahodili cenu vlastního života a ze svého přesvědčení jsme se degradovali na pouhá zvířata, a proto se tak i chováme. Tam, kde chybí Stvořitel, chybí i cena a důstojnost lidského života.

 

 

JDEŠ PO SPRÁVNÉ CESTĚ?

 

Tak takový je život bez řádu, bez Pravdy, bez Boha. Je to život o ničem. Dobrá zpráva ale je, že i když tobě je tvůj Stvořitel ukradený a nechceš Ho znát, tak Jemu ukradený nejsi a nikdy nebudeš. 

 

301531_196471247082098_5478021_n.jpg

 

 

Z lásky k tobě poslal na zem svého vlastního Syna Ježíše Krista, abys skrze víru v Něho mohl(a) být očištěn(a) od hříchů a získal(a) tak přístup do Boží blízkosti. Sám Ježíš řekl: „Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.“ Tedy Ježíš je ta Pravda a také jediná cesta k Bohu a životu věčnému. Žádná jiná neexistuje. Pokud v Něj uvěříš a budeš Ho poslouchat, On dá do pořádku tvůj zpackaný život, dá ti moudrost a Božího Ducha, který tě povede cestou bez zbytečných oklik do mnohem lepšího života, který pro tebe připravil.


My tedy nejdeme odknikud nikam. Naše cesta má jasný cíl, ale pokud budeš trvat na svojí vlastní pravdě, pravděpodobně tvůj život zůstane i nadále prázdný a cestu k věčnosti, která vede pouze přes Krista, mineš. Proto přemýšlej, dokud je čas – po jaké cestě jdeš a kam? Hledej Pravdu!


 


 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zuzana - Zpackaný život?

Tak text "byl" ze začátku výmluvný. Na konci však mě zarazilo: On dá do pořádku tvůj zpackaný život.
Ani Ježíš by takové prohlášení - dle mého názoru - neudělal. Takže se mi tento Ježíš Kristus, tak, jak jej popisujete Vy, (či jen opisujete?) nelíbí a nikdy nebude. Děkuji za pochopení.

Zdenek - Zelenak

Moc se mi to líbí doufám že znáš Boží Jméno

mama - Re: Zelenak

"zelenaku", myslím si, že to vědí téměř všichni lidé po světě, jelikož je v mnoha podobách k vidění už z historie.
https://www.youtube.com/watch?v=5YCHjw2-L1k

jan - není tu nic

nic tady není co chci zjistit měli by jste tam přidat informace o české státní hymně jak se u ní chovat a takoví