Jdi na obsah Jdi na menu
 


KDE NAJÍT ÚKRYT?

 

Před mnoha lety byla v Londýně dražba obrazů s tématikou Pokoj. Bylo tam množství krajinek s tichými jezírky, zátiší s květinami, zvířata v ničím nerušené přírodě, měsíční svit nad tichou hladinou moře a jiné oblíbené scény pokoje. Nejvyššího ocenění dosáhl ale obraz znázorňující strašnou vichřici. Stromy na okraji lesa se ohýbaly pod nárazy prudkého větru. Na jedné větvi seděl orel a zpod jeho křídla vyčnívala drobná hlavička mláděte. Pravý pokoj není závislý na vnějších okolnostech.

 

Tento svět se velmi brzy bude podobat oné vichřici z draženého obrazu, a pokud na něm budete závislí, nemilosrdně Vás smete s sebou. Pokud patříte mezi ty nešťastníky, kteří hledají pokoj a bezpečí v tomto šíleném světě, musím Vás zklamat. Nikdy ho nenaleznete, protože sedíte na časované bombě, která může kdykoli vybuchnout. A to nemyslím pouze obrazně, ale doslovně. Nebo jste ještě neslyšeli a Yellowstonském supervulkánu?

 

http://ceskoaktualne.cz/2015/11/zpravy-ze-sveta/zacatek-apokalypsy-yellowstone-zacina-prichazet-k-zivotu/

 

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/6892-supervulkan-yellowstone-praska-zacatek-apokalypsy

 

http://www.reflex.cz/clanek/veda/53530/kdy-vybuchne-supervulkan-ktery-znici-spojene-staty.html

 

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1972-tikajici-bomba-v-yellowstone-bod-nenavratnosti-byl-pry-prekrocen-znici-ameriku-i-nasi-civilizaci-valka-nebo-supervulkan-mocni-si-buduji-kryty-jen-jedna-zapomenuta-metoda-je-vsak-bezpecna-a-spolehliva.htm

 

Že Vám tyto stránky nepřipadají dost odborné a tedy i důvěryhodné? Samozřejmě, ty odborné totiž vědí, že nemá smysl mezi lidmi šířit paniku, když neexistují záchranné plány. Žádný stát na světě se na něco takového nedokáže připravit. Pokud se tak stane, bude to konec. Nebo minimálně začátek konce.

 

Možná Vám výbuch supervulkánu v Yellowstonu v dohledné době nepřipadá příliš pravděpodobný. Ano, může to trvat ještě desítky let, dá-li Bůh. Ale co říkáte třeba na tohle. Vypadá to jako špatný vtip uměle vytvořený na počítači, ale pokud si video pustíte, zjistíte, že je to krutá realita, která se týká velkého počtu nešťastníků už dnes a příště se to může stát prakticky kdekoli. Podobné jevy nám připomínají, že naprosté bezpečí na tomto světě neexistuje a že bychom se měli pomalu, ale jistě připravit na to, že bude hůř:

https://www.youtube.com/watch?v=TLUgEXI9RYI&list=PLRXFKGXQQ1HSPZYE30FnBZyTjqnrt7Sh0

 

V posledních týdnech se hodně řeší výsledek amerických voleb, jako kdyby na tom záviselo všechno. Mnoha lidem, kteří hlasovali pro Hillary se zhroutil svět. Volby dopadly jinak než se předpokládalo. Něco se někde pokazilo. Bylo přece nad slunce jasné, že vyhraje a najednou . . . prásk! Všechno je jinak. Příliš jsme si zvykli na svět, který jede ve vyjetých kolejích. Plánujeme, bilancujeme a ono to funguje. A najednou to fungovat přestalo. Stejně tak o Británii všichni doufali, že v „bezpečí“ EU zůstane, že ten krok do neznáma neudělá. A zase je to všechno jinak. Jedno překvapení střídá druhé, svět se nějak mění. Už není tak nalajnovaný a předvídatelný jako dřív. Ale! Dokud nám budou fungovat počítače, televize a lednice, tak se to dá přežít. Ale co kdyby nám fungovat přestaly? Tak to by byl vážně malér. Jenže, to se nepředpokládá – jako vždy. Zkrátka to není pravděpodobné. . .

 

A tak dál plánujeme, vyděláváme, utrácíme, zadlužujeme se a nemyslíme na zadní vrátka. Imigrační krize se nás zatím netýká – zatím. Brexit se nás také netýká. Ani Trump se nás netýká, pokud trochu vychladne a on určitě vychladne. Ti nad ním se o to už postarají, aby skákal, jak oni budou pískat. Putin je daleko, Sýrie taky, tak co bychom měli vlastně řešit jiného než své každodenní problémy? Budoucnost? Vždycky nějaká byla a my předpokládáme, že vždycky nějaká bude. Je náš předpoklad správný?

 

Často vzpomínám na to, jak mi kdysi dávno při vyslovení slova ´budoucnost´ lehce přejel mráz po zádech, ale v kladném slova smyslu. Byla jsem ještě dítě, tak jsem si mohla dovolit ten luxus snít. A já jsem snila hodně a ráda. Jenže doba snů je u konce. Člověk se jednoho dne musí probudit do reality a jaká že ta realita je?

 

V dnešní době se to hemží konspiračními teoriemi, které se vymýšlejí snad na všechno a na všechny. Některé jsou tak ujeté, že nestojí ani za zmínku, jiné obsahují značnou dávku pravdy. Všechny ale mají jednu věc společnou – varují před jakýmsi skrytým nebezpečím. Před něčím neviditelným, co ovládá masy lidí, vlády, nadnárodní korporace, zkrátka celý svět a vede ho kamsi, kde se to nikomu rozhodně líbit nebude. Bible říká v podstatě to samé – tento svět se připravuje na nástup Antikrista, který odstartuje apokalypsu. Zdá se, že vše je připraveno. A co Ty, kdo čteš tyto řádky? Jsi připraven? Kde budeš hledat úkryt, až vypukne vichřice? Mocní tohoto světa si budují záchranné bunkry, které jsou dokonale vybaveny pro přežití. Zajímavé je, že i o tom se nám Zjevení Janovo staré 2 tisíce let zmiňuje:

 

A hle, když rozlomil (Kristus) šestou pečeť, nastalo veliké zemětřesení, slunce zčernalo jako smuteční šat, měsíc úplně zkrvavěl a nebeské hvězdy začaly padat na zem, jako když fít zmítaný vichrem shazuje své pozdní plody, nebesa zmizela, jako když se zavře kniha a žádná hora a žádný ostrov nezůstaly na svém místě. Králové země i velmoži a vojevůdci, boháči a mocní – jak otrok, tak svobodný, všichni prchali do hor, aby se ukryli v jeskyních a skalách, a volali na k horám a skalám: „Padněte na nás a skryjte nás před tváří toho, který sedí na trůnu, a před hněvem Beránkovým! Neboť přišel veliký den jeho hněvu; kdo bude moci obstát?! (Zjevení 6,12 – 17)

 

Neumíme si vůbec představit zemětřesení, při kterém nezůstane jediná hora a jediný ostrov na svém místě a možná mnohé z těchto pasáží knihy Zjevení až donedávna někteří pokládali za nadsázku. Žel znám pár „kompetentních“ lidí, kteří to za nadsázku považují dosud. Ale pokud jste si alespoň zběžně pročítali odkazy uvedené výše a nejsou Vám neznámy pojmy jako Yellowstone nebo San Andreas, pak víte dobře, že to nadsazené není ani trochu. Ale z biblického textu vyplývá, že ta nejhorší hrůza nebude ze zemětřesení samotného, ale z Toho, který přijde soudit tento svět a který má všechny tyto události ve své ruce – tedy z Boha a Jeho Syna Ježíše Krista, který sedí po Otcově pravici. Možná máte úsměv na rtech, protože Bůh ve Vašem životě doposud nikdy nějak zvlášť nefiguroval. Jenže v budoucnosti a možná velmi blízké budoucnosti v něm figurovat nepochybně bude.

 

Bible je plná proroctví, která už se naplnila do posledního písmene. Mnohá z nich se naplňují doslova před našima očima, ovšem to byste je museli napřed znát (brání Vám v tom něco?), a proto není pochyb, že se naplní i za zbývající – také do posledního písmene. Ještě máte čas s tím něco udělat. Dnes Vám tyto řádky možná připadají šílené, protože žijete v tak skvělém světě, kde je všechno, jak má být. Nebo snad ne?

 

A kde je tedy ten pravý úkryt? Paradoxně u Toho, kdo přijde sklidit úrodu – plevel i pšenici. Brzy Stvořitel tohoto světa, který od svého stvoření musel zakusit tolik výsměchu a urážek vyšle žence. Bude to sklizeň, která nebude mít v dějinách lidstva obdoby. Pokud se toho dožijete, tak nebudete věřit vlastním očím. Jediný úkryt je tam, kde On sám určil a to je v Jeho Synu Ježíši Kristu, který řekl:

„Amen, amen, pravím vám, kdo slyší mé slovo a věří tomu, který mě poslal, má život věčný a nepodléhá soudu, ale přešel již ze smrti do života.“ (Jan 5,24)

 

Čtěte Bibli!

 

 

Tady jsem, Pane Bože můj a milosrdný Stvořiteli.

Unavil jsem se hledáním východiska, ale krom

nebezpečí, strachu a nejistoty nic nenalézám.

Nikdo pomoci nemůže, proto přicházím k Tobě

a klekám u Tvých nohou, do vůle Tvé se zcela

odevzdávám. Nalož se mnou pro Ježíše Krista

jako s tím, kdo se do náruče Tvého milosrdenství

pokládá. Tvé vůli odevzdávám klíče od brány mého srdce

a všech mých úmyslů. Před Tvým obličejem stojím

takový, jaký jsem a zbavuji se všeho i sebe samého.

Jen o jedno Tě prosím, nikdy mě neopouštěj! Amen.

 

J. A. Komenský

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář