Jdi na obsah Jdi na menu
 


VĚDA A VÍRA

Příspěvky

LOUIS PASTEUR

„Poněvadž jsem hodně studoval, věřím jako bretoňský sedlák. Kdybych byl studoval ještě více, věřil bych jako bretoňská selka.“

 
4. 11. 2017 | Rubrika: VĚDA A VÍRA

OČIMA ASTRONAUTA

Byl jsem ve vesmíru. Poznal jsem mnoho nových věcí. Nic mi však nepřináší takovou radost a naplnění, jako můj každodenní osobní vztah s Bohem a služba pro Něho.

 
5. 3. 2015 | Rubrika: VĚDA A VÍRA

VĚDCI PROTI EVOLUCI

"Pravděpodobnost, že život vznikl náhodou, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně."

 
17. 6. 2011 | Rubrika: VĚDA A VÍRA

OČIMA KOSMONAUTA J. B. IRWINA

„To, že chodil Ježíš Kristus po Zemi, znamená pro mne nekonečně víc než to, že člověk chodil po Měsíci.“

 
4. 1. 2011 | Rubrika: VĚDA A VÍRA

OČIMA ASTRONOMA

Přírodní vědy nám dávají odpověď na otázky, které začínají slůvkem "jak", ale tytéž přírodní vědy jsou neobyčejně špatným nástrojem, když chceme odpovídat na otázky typu "proč". Existence a vývoj vesmíru nám dnes připadá snad ještě tajemnější než v dobách, kdy naši předkové věřili na bohy blesku, vod a sopek.

 
10. 6. 2010 | Rubrika: VĚDA A VÍRA

OČIMA TEORETICKÉHO FYZIKA

Pro mě jsou věda a víra věci, které se v žádném případě nevylučují, ale naopak se podporují. Když žasnu nad pozoruhodnou krásou některých přírodních zákonů a nad tím, jak do sebe všechno zapadá, musím ještě tím více obdivovat Boha, který to vše vymyslel a naplánoval. Nezdá se mi vůbec možné, aby toto vše vzniklo pouhou náhodou.

 
3. 6. 2010 | Rubrika: VĚDA A VÍRA