Jdi na obsah Jdi na menu
 


HODNOTY SOUČASNÉHO SVĚTA

 

hodnoty.jpg

 

MacBook, Kindle, iPhone, iPad... Ale co to má ten chlapík napravo???

Paradox našeho času je, že máme větší budovy, ale menší charaktery; širší dálnice, ale užší rozhled. Máme větší domy, ale menší rodiny; více vymožeností, ale méně času; více expertů, ale ještě více problémů; více lékařů, ale méně zdravých; více vědomostí, ale méně moudrosti. Znásobili jsme bohatství, ale snížili hodnoty; povídáme příliš mnoho a milujeme málo. Píšeme více, ale čteme méně. Jsme schopni letět na Měsíc, ale máme problém přejít přes cestu a navštívit souseda...

Přes všechny vymoženosti jsme nedokázali najít skutečný smysl života, a tak ho hledáme tam, kde ho nikdy najít nemůžeme. O čem vlastně život je? Přemýšlej o tom. . . občas. Proč? Protože nemáš co ztratit, ale můžeš mnoho získat. . .

 

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/jaky-smysl-ma-tvuj-zivot-.html

https://kzamysleni.estranky.cz/clanky/identita.html

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marek - Souhlasím

Pravdivé, kolik lidí o tom ale přemýšlí.

Hanka - Re: Souhlasím

Asi málo, protože dnešní době vládne Konzum – plné břicho, plné oči. . . Ale nenechme se odrazovat čísly. Důležité je, že stále ještě někdo přemýšlí, i když nemusí nutně dojít ke stejnému závěru jako třeba Vy nebo já. To jsou věci, které my lidé nemůžeme často ovlivnit, ale může je ovlivnit Bůh a Ten zajistí, že pokud někdo upřímně hledá pravdu, tak ji najde.