Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 LÁSKA

 

Laskavost bez lásky činí člověka pokryteckým,

spravedlnost bez lásky činí člověka tvrdým,

vlastnictví bez lásky činí člověka lakomým,

povinnost bez lásky činí člověka mrzutým,

pravda bez lásky činí člověka kritickým,

víra bez lásky činí člověka fanatickým.

  

     Život bez lásky je prázdný. . .

 16829498.jpg

 

To nejdůležitější, co se máme zde na zemi naučit, je milovat – protože Bůh je láska. Láska je základem všech přikázání:

 

„Vždyť celý zákon je shrnut v jednom slově: Milovati budeš."  (Nový zákon, Galatským 5, 14)

 

Není nijak snadné naučit se nesobecky milovat. Naší soběstředné povaze to jde proti srsti. Proto na to máme celý život.

 

Láska by měla být tvou nejvyšší prioritou, hlavním cílem, největší ambicí. Láska není jen dobrá součást tvého života – je to jeho nejdůležitější součást. Proč? Protože život bez lásky je bezcenný. Bůh nám v Bibli říká, že v životě nejde o nic víc než o vztahy. Čtyři z desatera přikázání se týkají našeho vztahu k  Bohu, zatímco šest zbývajících našeho vztahu k lidem. Ale všech deset se týká vztahů!

 

Ježíš Kristus shrnul to, na čem Bohu nejvíc záleží, do dvou výroků:

 

„Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí.´To je největší a první přikázání. Druhé je mu podobné: ,Miluj svého bližního jako sám sebe.´Na těch dvou přikázání spočívá celý Zákon i Proroci.“ (Nový zákon, Matouš 22, 37 – 40)

 

V tomto výroku Ježíš shrnul poselství celé Bible, a tedy i křesťanství. Bůh miluje člověka, a protože jsme byli stvořeni k Božímu obrazu, máme i my milovat – Boha a lidi.

 

V životě nezáleží na tom, čeho jsi dosáhl nebo jaké věci jsi získal – v životě záleží na vztazích.

 

 

ŽIVOT MINUS LÁSKA ROVNÁ SE NULA

 

Láska je věčná. „A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska.“  (Nový zákon, 1. Korintským 13, 13)

 

Láska po sobě zanechává dědictví. Pokud chceš, aby po tobě na zemi zůstalo něco trvalého, tak to nebude bohatství nebo nějaké výkony, ale to, jak jsi jednal s jinými lidmi.

 

Člověk, který umírá vám nikdy neřekne: „Přineste mi mé diplomy! Chci se na ně ještě jednou podívat. Ukažte mi mé ceny, mé medaile a zlaté hodinky, které jsem dostal.“ Když náš pozemský život končí, lidé se neobklopují předměty. Toužíme, aby kolem nás byli lidé, které milujeme. Je moudré tuto pravdu pochopit raději dříve než později. Nečekej na smrtelnou postel, abys pochopil, na čem v životě nejvíc záleží. Nemusíš se jí dožít. Až budeš přemístěn na věčnost, necháš zde všechno. S sebou si vezmeš pouze svůj charakter a právě to je důvod, proč právě na něm máme nejvíce pracovat.

 

Můžeš dávat bez lásky, ale nemůžeš milovat bez dávání. Bůh tak miloval svět, že dal . . . Láska znamená, že se pro někoho něčeho vzdáváš. Nejžádanějším darem lásky nejsou démanty nebo růže. Je to pozornost – čas. Proč je tato chvíle ten nejlepší čas k prokázání lásky? Protože nevíš, jak dlouho k tomu budeš mít příležitost. Okolnosti se mění. Lidé umírají. Děti rostou. Zítřek ti nikdo nezaručí. Chceš-li vyjádřit lásku, udělej to raději teď.

 

 

LÁSKA NEJVYŠŠÍM DAREM

 

„Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon. Kdybych měl dar proroctví, rozuměl všem tajemstvím a obsáhl všecko poznání, ano kdybych měl tak velikou víru, že bych hory přenášel, ale lásku bych neměl, nic nejsem. A kdybych rozdal všechno, co mám, ano kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.

 

Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá. Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy. Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.

 

Láska nikdy nezanikne. Proroctví – to pomine; jazyky – ty ustanou; poznání – to bude překonáno. Vždyť naše poznání je jen částečné, i naše prorokování je jen částečné. . .

 

A tak zůstává víra, naděje, láska – ale největší z té trojice je láska."  (Nový zákon, 1. Korintským 13, 1 – 13)

 

Milý čtenáři, zakusil jsi někdy takovou lásku? Pokud ano, jsi šťastný člověk! Pokud ne, tak ti s radostí oznamuji, že takovou láskou miluje každého člověka Bůh. On tě nejen miluje, ale chce svou láskou naplnit také tebe. Možná tě zklamal někdo, kdo o sobě tvrdí, že věří v Boha, a přitom to svým chováním popírá. I to je možné a naneštěstí docela časté. Také s tím mám zkušenosti. Lidí, kteří si na křesťany jen hrají, je docela dost. Ježíš Kristus na to sám upozornil, když řekl: „Ne každý, kdo mi říká ´Pane´, vejde do království nebeského; ale jen ten, kdo činí vůli mého Otce v nebesích.“

 

Apoštol  Pavel v listu Římanům napsal následující: „Ty tedy poučuješ druhého, ale sám sebe neučíš? Hlásáš, že se nemá krást a sám kradeš? Říkáš, že se nesmí cizoložit a sám cizoložíš? . . . Zakládáš si na zákoně a sám přestupováním zákona zneuctíváš Boha? Jméno Boží je vaší vinou v posměchu mezi národy, jak stojí psáno.“

 

Ano, je to tak! Církve i jednotliví křesťané se mnohdy chovali a chovají tak, že lidi spíše odpuzují. I mně nějakou dobu trvalo než jsem pochopila, že Boha nemohu posuzovat podle lidí. Člověk vždycky v něčem zklame, a to i v případě, že má ty nejsvatější úmysly. Chybovat je lidské. Tím samozřejmě nechci omlouvat zvěrstva, která byla páchána ve jménu Ježíše Krista!!! Chci tím říct, že dokonalou lásku nabízí jedině Bůh – ten nikdy nezklame. Člověk ano.

 

A tak, nekoukejme na to, co dělali nebo dělají jiní. Máme možnost dělat to jinak – lépe. Každý by měl začít sám u sebe. Posuzovat druhé je příliš snadné a v ničem to člověku neprospěje. Jakmile se upřímně podíváme sami na sebe, zjistíme, že to také není žádná sláva. Problém je v tom, že používáme jiný metr na sebe a jiný na druhé.

 

Je to smutné, ba neomluvitelné, že církev v minulosti i v současnosti už tolikrát zklamala a místo zvěstování lásky a milosti, zvěstovala pravý opak. Zatímco člověk své názory mění, Boží slovo překrucuje a podle potřeby převléká kabát, Bůh zůstává stále stejný. My lidé nemáme dostatek lásky mnohdy ani sami pro sebe. Bůh však miluje každého člověka způsobem, který se vymyká našemu chápání. Ze srdce přeji i Tobě, který právě čteš tyto řádky, abys mohl poznat krásu nezměrné  Boží lásky osobně.

 


Kdo nemiluje, nepoznal Boha, 

 protože Bůh je láska. . .

                                            

 (Nový zákon, 1. list Janův 4, 8)

 

  laska.jpg


 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Josef Beránek - Věčný život

Nejde o to, co Ježíš řekl, jde o to, že nám zamlčel pravdu o převtělování a neosvobodil nás od našich satanů - draků - duší - opičáků. Neřekl nám také, že v tomto smrdutém opičinci není možný věčný život. Neřekl nám, že zmrtvýchvstání není žádný Boží zázrak, ale všiední každodenní událost, kterou podstupují i zvířata. Zákonu převtělování se musíme podrobit , atˇ chceme nebo nechceme a je jedno, jestli odtud odejdeme s Ježíšem nebo bez něj.

Hanka - Re: Věčný život

Nebudu vám to vyvracet. Uvidíte sám.

Josef Beránek - Zamlčená pravda o zmrtvýchvstání

Ježíš řekl - nepřišel jsem vás soudit, soudit vás bude Syn Člověka, který přijde po mně. On vám sdělí celou Pravdu, protože nyní byste tu celou Pravdu nesnesli. Tím měl na mysli zmrtvýchvstáni a věčný život v božím království, které není z tohoto světa. Nestačí rozdat majetek chudým, to vůbec není nutné. Kdo chce vstoupit do výše zmíněného království, musí z tohoto smrdutého opičince vystoupit, lépe řečeno, musí se osvobodit od svého těla - duše - satana opičáka. Cesta k věčnému životu vede pouze přes rakev a přes kremační pec. Satan opičák je tedy zpopelněn a skončí v urně, kdežto osvobozený člověk - lidský duch odejde do světa logicky myslících lidí, nebo lépe řečeno, je magneticky přitažen tím světem, který si sám vymyslel.

Hanka - Re: Zamlčená pravda o zmrtvýchvstání

Pokud chcete citovat Bibli, tak přesně. Ale vy si vyloženě vymýšlíte! Nic takového v Bibli není! Vy jste zkombinoval několik částí, udělal jste z nich jednu a tu jste upravil tak, aby vám vyhovovala. Jenže toto Ježíš neřekl. Ježíš říká následující: "Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce (rozumí se Duch svatý) k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám. On přijde a ukáže světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud: Hřích v tom, že ve mne nevěří; spravedlnost v tom, že odcházím k Otci a již mne nespatříte; soud v tom, že vládce tohoto světa (satan) je již odsouzen. Ještě mnoho jiného bych vám měl povědět, ale nyní byste to neunesli. Jakmile však přijde on, Duch pravdy, uvede vás do veškeré pravdy, neboť nebude mluvit sám ze sebe, ale bude mluvit, co uslyší. A oznámí vám, co má přijít. On mě oslaví, neboť vám bude zvěstovat, co přijme ode mne." (Jan 16,7 - 15)

A pokud vás tak zajímá, co Ježíš řekl, pak vám jistě neuniklo, že prohlásil následující:
"Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." (Jan 14,6)

Z toho tedy vyplývá, že každý, kdo se chce dostat do nebe, musí jít "přes" Ježíše. Jinudy cesta nevede.

Josef Beránek - Reinkarnace

Mýlíte se, protože já se do satana opičáka nevtělím, ale naopak se z něj vytělím až odejdu z tohoto smrdutého opičince do nebeského království, což je svět logicky myslících lidí. Ježíš nás tudíž měl osvobodit od satanů opičáků a ne od hamižnosti a ignorantství, a už vůbec ne od smrtˇáka - kostlivce s kosou na trávu. On je tvrdohlavým mezkem proto,že místo aby napravil své pochybení, tak svádí svůj neúspěch na nás. Proviňuje se tím proti osmému přikázání - nevydáš křivého svědectví proti bližnímu svému.

Hanka - Re: Reinkarnace

A to si můžete vybrat, do čeho se "vtělíte", nebo "nevtělíte"?

Josef Beránek - Marná obětˇ Syna Božího

Když srovnávám stigmata s medvědí hlavou Ivanovou, tak nežertuji, ale myslím to vážně, protože to podobenství vcelku sedí. Tvrdohlavý mezek Ivan - Ježíš nechtěl poslouchat moudré rady dědečka Hříbečka - Zákona Boha Otce a tak nakonec zjistil, že ho Bůh Otec opustil a tím jeho obětˇ byla marná, protože nám nijak neprospěla. Před smrtí nás nezachránil, protože smrt neexistuje a je výmyslem chorých opičáckých mozků, které nejsou schopny pochopit zákon reinkarnace, neboli převtělování. Potíž naší společnosti, jejíž vědění je sto let za opicemi, spočívá v tom, že nám dqposud byla zjevena pouze polovina Pravdy, takže se topíme v absurdních nesmyslech a tímto stavíme satanovu synagogu.

Hanka - Re: Marná obětˇ Syna Božího

Tak buďte rád, že "víte", jak to všechno je a užívejte si to své vědění! Protože až se převtělíte do toho opičáka, tak potom už to bude horší :-D

Josef Beránek - Láska

To nejdůležitější, co zde máme dělat není milování, ale dle Ježíše je to hledání nebeského království, které není z tohoto světa. Ježíš také řekll, že přišel osvobodit všechny zajaté v moci satana. Jelikož nesplnil svůj slib a svým nesmyslným působením nás v moci satana ještě víc uvěznil, byl podle Zákona potrestán stigmaty. Tato stigmata jsou v podstatě hlava medvědí, která narostla Ivanovi v ruské pohádce Mrazík a jsou to čísla satana 666, která máme všichni na čelech. Proto Ježíš volal z kříže - Otče, proč jsi mě opustil ? Syn Boží Ježíš se zbaví svého prokletí jedině tím, že splní svůj slib a sám nás z moci satana vysvobodí.

Hanka - Re: Láska

Vážený pane Josefe,

nemáte pravdu, neboť láska je nejvyšším Božím přikázáním. Na otázku, jaké je nejvyšší Boží přikázání, Ježíš odpovídá: "Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí. . . a miluj svého bližního jako sám sebe. Na těch dvou přikázáních spočívá celý Zákon i Proroci." (Matouš 22, 37 - 40) viz také článek LÁSKA

Z toho tedy vyplývá, že láska je ústřední zvěstí Starého i Nového Zákona. Apoštol Jan o tom píše: "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný." (Jan 3,16)

Pokud nemám lásku, neznám Boha, protože právě láska k Bohu ve mně probouzí touhu žít tak, jak Jemu se líbí. Láska je tou pravou motivací a také hnací silou. Bez lásky nejsem nic - jak píše apoštol Pavel v listu Korintským.

Píšete, že Ježíš nesplnil svůj slib osvobodit zajaté a že je stále pod kletbou? Omyl! Ježíš své poslání dokonale naplnil a zajaté osvobodil, ale pouze ty, kteří o to stojí. On nikoho nenutí. Pokud někdo odmítá Ježíše jako Spasitele, tak tudíž odmítá i osvobození, které Ježíš nabízí.

Ježíš pod žádnou kletbou není. Pod kletbou jsou opět ti, kteří nepřijali Jeho zástupnou oběť na kříži za svou.

To, co píšete o medvědí hlavě z Mrazíka a znamení 666, komentovat nebudu - předpokládám, že žertujete.

S pozdravem Hanka

Inka - Bůh je láska

1. Korintským 13, 1 – 13) vyjadřuje vše, co láska je. Agapé. Bezpomínečná láska... za kterou by se lidi v tomto světě doslova bili... kterou svobodní hledají, ale svět jim ji nemůže dát... Pouze Bůh...