Jdi na obsah Jdi na menu
 


TOUHA PO KLIDU

11318.jpg

 

Tolik volného času, jako mají lidé dnes, neměli asi nikdy. Máme dostatek času k uklidnění a zotavení. Vlastně bychom měli žít ve vyrovnané společnosti, ale opak je pravdou. Překotnost, stres, neustálá honba za. . . . čím vlastně? Uspokojením. Stále více lidí se dostává do závislostí, jichž se už sotva kdy zbaví. Mnoho věcí na první pohled vypadá velmi lákavě, takže můžeme snadno nabýt dojmu, že pokud je získáme, trvale a beze zbytku uspokojí všechny naše potřeby. Je to skutečně tak? Naše srdce je jako obří černá díra, která pohltí úplně vše. Čím víc toho do ní cpeme, tím víc její hlad roste a zústává jenom bolest a prázdnota. Absolutně nic z tohoto světa nedokáže nasytit hlad našeho srdce. Už jste na to také přišli?

 

To, co nám chybí, je klid – vnější i vnitřní. Zdrojem tohoto klidu je Bůh, jenž poslal na svět svého jediného Syna Ježíše Krista, který je také nazván Knížetem Pokoje. On ví nejlépe, jak se my lidé honbou za uspokojením snažíme zapudit nepříjemné a skličující myšlenky. A zatímco my se je snažíme zatlačit do podvědomí, On je vytahuje na světlo a uzdravuje.

 

Příčinou našeho neklidu je totiž porušený vztah s Bohem skrze hřích. Co je hřích? Je to princip, zákon v lidském srdci. Vrozená síla zla, vycházející ze vzpoury a sobectví. Jed, který ze světa udělal prostor pro masakry a zvrácenost, a který stojí na počátku všech rozvodů, nepřátelství a válek.

 

Lékem na hřích je nové srdce, nový život, nový Duch, jehož zdrojem je právě Ježíš Kristus, Mesiáš.

 

K vnitřnímu pokoji, pravému klidu svědomí, dojdeme pouze tehdy, když Bohu upřímně vyznáme svoji vinu a uvěříme, že Ježíš Kristus zemřel za naše hříchy a vydobyl nám tak nový život. Jedině tak dojdeme odpočinutí nejen na věčnosti, ale už zde na zemi.