Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSOBNÍ SVĚDECTVÍ

 

 

 

Než jsem přijala Ježíše Krista, zkoušela jsem všechno možné. Kupovala jsem si knihy o okultismu všeho druhu a kde co jsem si i vyzkoušela. Mým hlavním problémem byla zvědavost a problémem č. 2 – nevědomost. Díky tomu jsem se dostala pod tak silný nápor temných sil, že bych to nikomu nepřála. Neustále jsem kolem sebe cítila přítomnost něčeho zlého. Neuměla jsem si to vysvětlit, ale dnes už vím, že to byl démon. Došlo to tak daleko, že jsem nemohla být ve svém pokoji. Věděla jsem, že je tam se mnou. Cítili to i moji přátelé, kteří mě chodili navštívit. Nemohli tam být a báli se i mně. V noci mi každou hodinu někdo klepal na dveře. Jednou jsem dokonce ve škole při vyučování cítila něčí ruce na mém krku. Po celém domě se ozývaly záhadné zvuky – především z půdy. Myslela jsem si, že blázním z knih, které čtu – nebyly to žádné večerníčky! Pak jsem ale s hrůzou zjistila, že moje babička, která žila s námi, měla stejné zkušenosti jako já  a připadalo jí to normální! Prý se tak projevuje duch její maminky, kterého si nechala vyvolat u nějaké čarodějnice. Začala jsem hledat způsob, jak to zahnat. Nakonec jsem v jednom duchařském časopisu pomoc přeci jen našla. Psali tam, že mám říct: „Ve jménu Ježíše Krista ti přikazuji, abys odešel!“ A fungovalo to! Musela jsem to ale říkat docela často, protože se to pořád vracelo. Přesto však jsem pocítila obrovskou úlevu. Na základě toho mě osoba Ježíše Krista – mého Zachránce – začala zajímat. V té době v televizi zrovna probíhal film Ježíš Nazaretský, který mě naprosto uchvátil. V babiččině skříni jsem našla starou zaprášenou Bibli a v ní obrázek Pána Ježíše, který se stal mým pokladem. Naučila jsem se zpaměti Otče náš a každý večer jsem se ho modlila. Tlak temných sil ustoupil, ale stále jsem byla pod jejich vlivem. Nevěděla jsem totiž to hlavní – křesťan není ten, kdo používá modlitbu nebo nějakou stať z Bible jako kouzelnou formuli. Křesťan je ten, kdo má osobní vztah s Bohem, vydal Mu svůj život a plně Mu důvěřuje. Trvalo ještě mnoho let, než jsem došla k poznání této velké pravdy.

      

 

Po nějaké době mé prvotní nadšení ustoupilo a já jsem na Ježíše Krista zapomněla. On ale nezapomněl na mě. Poslal mi do cesty člověka, který mě nasměroval na správnou cestu, a kterému jsem nedokázala odolat – byl to můj manžel Jirka. Díky němu jsem se dostala do křesťanského prostředí a pod vliv dobrého faráře, který mi vše trpělivě vysvětloval. Začala jsem studovat duchovní literaturu a hledala odpovědi na všechny své otázky – a že jich bylo! Příliš jsem se ale soustředila na to, aby mi vše do sebe perfektně zapadalo, zatímco skutečná podstata křesťanské víry mi tak trochu unikala. Vědomosti, které jsem získala mě na jednu stranu velmi uspokojovaly, na druhou stranu jsem ale často mívala pocity sklíčenosti až deprese. Stále jsem měla komplexy, že pro Boha nejsem dost dobrá a dokonalé svatosti nikdy nedosáhnu. Pak mi ale Bůh začal ukazovat, že dokonalý není žádný křesťan, a i přesto může prožívat hluboký pokoj. Absolutně bezhříšný život nedokáže žít nikdo. Ani biblické postavy nebyly bez chyby, natož pak já. Nejde o to, být dokonalý. Bůh po nás žádá, abychom byli upřímní - když už tedy ne před druhými, tak alespoň sami před sebou. Vždy, když zjistím, že v mém životě je něco, co se Bohu nelíbí a co sama nedokážu odstranit, prosím Ježíše Krista o pomoc. Jednoduše Mu řeknu, že mám ten a ten problém, na který nestačím a On přijde a vyhraje ten boj za mě. Tomu se říká "žít vítězný život". Ne já, ale On je ten, kdo vítězí. Tam, kde já končím, On začíná.

 

     

 

Uvědomila jsem si také, že nemohu pořád jenom přijímat, cítila jsem, že ze sebe musím začít něco vydávat. A tehdy jsem se dostala k jádru, k podstatě víry a tou je LÁSKA. Nemyslím tím nějaký povrchní chvilkový cit, mám na mysli životní postoj. Opravdovou lásku k Bohu a  k lidem. Duch svatý mě vedl k tomu, abych se na lidi kolem sebe začala dívat Božíma očima. To znamená s láskou, s pochopením, s trpělivostí, nevystartovat hned, když mě někdo rozčílí a umět odpouštět. Byla to pro mě těžká Boží škola, protože tyhle věci nejsou pro většinu lidí přirozené. Ani nemohu říct, že dnes už to kdovíjak zvládám. Pořád se učím, a přitom dělám spoustu chyb. Každý malý krůček dopředu je pro mě velkým vítězstvím. Učím se žít život, který má smysl nejenom pro mě, ale i pro lidi kolem mně. Věřím, že hlavním smyslem mého života je předávat Boží lásku dál a říci lidem o nádherné nabídce spasení, která platí úplně pro každého.

 

 

    

Hanka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aleš - Něco úplně jiného

Vím že tohle s tím nemá co dělat, ale nevěděl jsem kam jinam ti to napsat. Tohle mě totiž vážně chytlo za srdce. Ehm : Bible, genesis 32 : A bůh viděl že Jákoba nepřemůže. Jákob byl drsný chlap. Celou noc zápasil s bohem v Penirelu. Byl unavený a zničený. Měl vymknutou kyčel, ale odmítl se vzdát. A za svítání si vydobil boží respekt. ( omlouvám se že ti to píši sem. Ale mám pomalý internet, a email by mi to stěží otevřelo. Tak to píši sem. Ještě jednou se omlouvám. A pán s vámi . Ahoj.

Aleš - Re: Něco úplně jiného

Já jsem to nikde nečetl. Tohle jsem slyšel v jednom filmu. Nevěřím že by v něm lhali o tom co píše bible. To se přeci nedělá. Tak ty,si myslíš že je to anděl jo. Je to dost možný. Že s ním bojoval ten Michael o kterým jsem ti říkal. On vlastně Michael je nejvyšší ze všech božích andělů. To proto že porazil satana. Který po tom boji skončil tam kde dnes je. Ale mohl to být kterýkoliv jiný anděl. Já abych ti řekl pravdu. Mě nejvíc zajímá boj mezi dobrem a zlem. A všechno co se toho týče mě hrozně zajímá. A baví mě příběhy jako je tento. Že se pouhý člověk postavil andelovi , který ho samosrejme porážel, ale ten Jákob se mu nevzdal. Věřím že když se potom dostal do nebe, bůh ho udělal nějakým svým bojovníkem nebo důležitým jedincem v boji se zlem. Mě zajímá ze všeho nejvíce takováhle temata. Prostě. A to se nikdy nezmění.

Aleš - Re: Něco úplně jiného

Ale já to chápu. On se s ním mořil proto, protože nás bůh všechny miluje. A andělé nám vlastně mají sloužit. Protože my jsme duše. Ne oni. A myslím si že když ten Jákob byl nepřemluvitelný, a ochotný pro své rozhodnutí i umřít, anděl musel s ním prostě bojovat. Neměl na vybranou. A podle mě je bůh tak spravedlivý, že andělovi přikázal aby použil proti Jákobovi jen tolik síly, kolik by proti němu byl schopen vyvinout jen stejně rovný ČLOVĚK. Proto boj trval tak dlouho. Protože byl nesmírně spravedlivý. Čistě můj názor.

Aleš - Re: Re: Něco úplně jiného

Říká se. Že staří tygři. Bojují nejagresivneji.

Aleš - Re: Re: Re: Něco úplně jiného

To víš že se rád nechám dostat. Rád si vyslechnu názory druhých a vždycky klopim hlavu před někým s většími znalostmi než mam já. Ale když někdo do mě něco šije proti mé vůli, nebo jde do mě agresivně. Měním se ve zbesileho tygra. Proto ho mam vytetovaneho na krku. Před dobrými lidmi vždy vystupuji slušně a s úctou. Ale před zlými úplně naopak.

Aleš - Re: Něco úplně jiného

Jak řekl náš pan farář. Každý z nás. I ten nejmenší. Ví něco co ostatní ne. A to na co by nepřišla celá hromada lidí. Může změnit uvažování jednoho člověka.. Jsem rád že jsem tě dostal. Rád lidi dostávám.

Aleš - Osobní svědectví

Nikdy bych neřekl, že si byla spojená se zlem. Ten tvůj manžel je úžasný člověk stejně. Jsem rád že jste spolu. Bůh ví co by se ti dělo kdybys ho nenašla.

Hanka - autorka stránek - Re: Osobní svědectví

Máš úplnou pravdu, kdo ví, co by se mnou bylo. Ale Bůh je nesmírně milosrdný a v našich bezvýchodných situacích nám ukazuje východisko, většinou skrze lidi, které nám posílá.

Do toho zla jsem se už narodila, takže jsem neměla na vybranou. Říká se tomu rodové prokletí a automaticky přechází na všechny potomky. Právě proto Kristus umíral - abychom mohli být osvobozeni od moci hříchu a zajetí temných sil.

Na druhou stranu, kdybych nepoznala, co je temnota, kdo ví, jestli bych chtěla poznat Světlo. Lidé, kteří jsou se sebou spokojení většinou nehledají záchranu, stejně jako zdraví nehledají lékaře. Je to takový paradox víry - čím hůře, tím lépe.

A stejně, jako Pán Ježíš vysvobodil mne skrze Jirku, tak i já bych toto poselství chtěla předávat dál ostatním, aby věděli, že existuje cesta ven z utrpení a všelijakých zajetí, která zbytečně ničí naše životy. Kristus je hlavou všech mocností a sil. Satan se musí vzdát svých nároků na to, co patří Pánu Ježíši. Můžeme být osvobozeni od všeho zlého, stačí se Mu odevzdat.


Aleš - Re: Re: Osobní svědectví

No. Já si myslím že ti rozumím. A nevím jestli je to pravda, ale je dost možné, že se od mojich předků také něco táhne. Nevím co, a nevím proč. Cítím že se mi z určitého důvodu v některých oblastech života nedaří. A v jiných se mi zase daří až moc. A ano. Moc jsem toho nenaspal. Hodně přemýšlím. A možná si odpočinu trochu teď.