Jdi na obsah Jdi na menu
 


ROZNÍTIT V SOBĚ LÁSKU

Matouš 24,12 a protože se rozmůže nepravost, vychladne láska mnohých.

Dnešní svět je jeden velký útok na to, aby tvoje srdce ztvrdlo jako beton. Ďábel chce člověka připravit o lásku. Láska je Boží přirozenost – BŮH JE LÁSKA! Láska je i tvoje přirozenost, protože ty jsi stvořen k obrazu Božímu. Jak se to děje? A hlavně, děje se to i křesťanům?

Rozhodně. Křesťan bývá člověk se smyslem pro spravedlnost. A právě pokud člověk vidí křivdu kolem sebe, často na něj přichází hořkost a lítost. Od hořkosti a lítosti jen krůček k naštvání a od naštvání už je ke ztrátě lásky hranice neznatelná. Proto se musíme v lásce obnovovat, budovat.. obnovovat se v Pánu.

Většina lidí vůbec neví, co je láska. Skutečná láska se plete s romantikou, zamilovaností, zatímco se utíká od zavázanosti, zodpovědnosti a vydanosti.. ale bez toho není láska láskou. Pravá láska vydrží. Vytrvá. Ať se děje cokoli. Lásku nic nezlomí a nezdolá. Jak je to možné? Jednak proto, že láska je z Božího ducha a také proto, že láska je především rozhodnutí. Pokud se denně plníš Duchem svatým a obnovuješ se v Boží přítomnosti – a jsi rozhodnutý milovat za každou cenu, tak jak to Pán od nás chce – tvoje láska nemůže vychladnout. Láska jde proti tvému sobectví.

Udělej dnes rozhodnutí: BUDU MILUJÍCÍ ČLOVĚK! Mým hlavním rysem bude láska. Vyznej: Jsem stvořený k Božímu obrazu, jako odlesk Boží slávy – a Bůh je láska! Láska je moje přirozenost! Miluju milovat! :)

Nedovol, aby ďábel tvou lásku uhášel. Nedovol, aby zklamání, bolest, trápení, nespravedlnost nebo křivda způsobila, že tvá láska vychladne. Máme nenávidět nepravost, ale nesmíme dopustit, aby nepravost způsobila to, že naše srdce ztvrdne spolu s okolním světem. Chtějme více znát Boží přirozenost a Boží srdce. Chtějme více rozumět tomu, co znamená, že Bůh je láska, co znamená skutečně milovat. Jak druhé miluje Bůh? Každého stejně? Jak mám tedy milovat druhé já? Na základě sympatií? Přemýšlejme o lásce, zabývejme se láskou, protože Ježíš řekl, NOVÉ PŘIKÁZÁNÍ VÁM DÁVÁM!! Abyste se navzájem milovali.

Židům 10,24 Mějme zájem jeden o druhého a povzbuzujme se k lásce a k dobrým skutkům.

Jelikož tento svět má tendenci pravou lásku uhášet, stejně jako ji uháší jakákoli nepravost, je potřeba se k lásce povzbuzovat. Jednak máme milovat a jednak máme k lásce POVZBUZOVAT ostatní. Opět, povzbuzovat můžu někoho, komu sám jdu příkladem. To by nebylo povzbuzování, ale komandování ;) Povzbuzuj sám sebe k lásce. Povzbuzuj se Božím slovem k tomu, abys miloval. Povzbuzuj druhé k tomu, aby milovali!

1. Petr 4,8 Především mějte vytrvalou lásku jedni k druhým; vždyť láska přikryje množství hříchů.

Jakou máme mít lásku? VYTRVALOU! Máme mít PŘEDEVŠÍM vytrvalou lásku. Především, znamená „přede vším“ – před vším jiným, na prvním místě. Pokud máme na prvním místě lásku jedni k druhým, je nutné, abychom z ní udělali VYTRVALOU lásku. To je věc rozhodnutí, tréningu, praktizování. Jakmile máme lásku, a máme ji vytrvalou, musíme se jí i nadále držet. To znamená, snažit se o ni nepřijít, nepustit ji, nenechat vychladnout. K tomu vás velmi povzbuzuji!

 

 10235208.jpg

 

Láska je Boží podstata. Láska je i naše podstata, jelikož jsme jeho děti. Láska je pokládat druhé za přednější sebe. V lásce se roste, zraje, buduje, k lásce se má povzbuzovat, musíme se jí držet a mít ji vytrvale. Ale není větší naplnění, než milovat druhé. Pokud budeš i v této oblasti života Bohu poslušný, objevíš novou dimenzi vztahu s Bohem i s lidmi. Uvidíš, že zázraky se dějí mnohem rychleji a s vynaložením mnohem menší energie. Uvedu příklad:

Denně potkáváš člověka, který se na tebe mračí. Denně se za něj modlíš, aby byl radostnější. Denně nad ním lámeš kletby a nic se neděje. No a pak ho jednoho dne ze srdce obejmeš, pochválíš, a dáš mu nějakou milou drobnost, upečeš koláč.. a je zázrak na světě. Příště se zaručeně mračit nebude. Nebo se alespoň bude mračit míň ;) a to se vsadím.

Můžeš se za druhé modlit jak chceš, můžeš jak moc cheš duchovně bojovat, nebo toužit po tom, aby se obrátili, byli spaseni.. ale pokud je nemiluješ, nejen slovem, ale i skutkem.. proč to vlastně chceš? Pokud ne z lásky, tak už zbývá jen „pro vlastní ego“ – a je už jedno jestli kvůli pocitu zadostiučinění, nebo spravedlnosti, nebo dobrého životního pocitu – ale jde ti o sebe sama. A to každý vycítí. Dokud bude tvůj zájem o druhé jen z tvého ega, druzí nepřijmou ani tvou radu, ani tvou sugesci. Nebo možná ano, ale půjde to velmi pomalu. Jakmile ale druhé budeš skutečně milovat, budou tě milovat i oni. A toho koho miluji, nemám problém vzít na vědomí a vzít si k srdci jeho slova. Láska prostě dělá zázraky :) Láska má být motivem ke službě, motorem ve vztahu s Bohem.

Dobře, říkáš si. Jak ale takovou lásku získám? Přeci se do ní nebudu nutit? No klidně i nutit :) Jednak láska nepřijde jako nějaké fluidum sama od sebe. Musíme se o ni snažit. Za druhé – láska je ovocem Božího Ducha – takže klíč je opět trávit co nejvíce času s Božím Duchem. V jeho přítomnosti se nakazíš jeho přirozeností :) Čti si verše o lásce, přemýšlej nad nimi, snaž se je aplikovat v konkrétních situacích. Dej tomu aspoň měsíc a uvidíš, že to nese ovoce! :) A jakmile uvidíš, že to funguje, budeš chtít mnohem víc. Nechme Pána ať řídí naše srdce k lásce!

 

 

1. Jan 4,7 Milovaní, milujme se navzájem, neboť láska je z Boha, a každý, kdo miluje, z Boha se narodil a Boha zná.

1. Jan 4,8 Kdo nemiluje, nepoznal Boha, protože Bůh je láska.

1. Korintským 14,1 Držte se lásky a usilujte o duchovní dary, nejvíce o dar prorocké řeči.

2. Timoteovi 1,7 Neboť Bůh nám nedal ducha bázlivosti, nýbrž ducha síly, lásky a rozvahy.

Koloským 1,8 On nám také vyprávěl o lásce, kterou ve vás působí Boží Duch.

2. Tesalonickým 3,5 A Pán nechť řídí vaše srdce k Boží lásce a k trpělivosti Kristově.

 

                                                                                                                převzato od Jany K.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Realtoltek - jed světa

Ano, ano pravdu díš. Ďábel pomocí systému tohoto světa umrtvuje lásku/ducha v lidech a rozděluje je. Člověk je nemocný protože v něm pravé lásky není. A i ve mě umrtvuje tento svět lásku....je to jak jed. Ale v té temnotě tohoto světa vidím víru....jako plamínky ohně, které oheň nepohltí ale v jeden se spojí ve dni křtu.